Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grindeanu va face parte din forul de conducere al coaliției PSD-ALDE

ro

06 Feb, 2017 19:23 1732 Marime text
Premierul Sorin Grindeanu va face parte din forul de conducere al coaliției PSD - ALDE, potrivit regulamentului semnat luni de liderii coaliției Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

„Deocamdată facem un pas important - acest regulament. Eu o să fac parte, conform noului regulament al coaliției, din acel for de conducere", a declarat Grindeanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă și alți miniștri vor face parte din acest for, el a arătat că s-a referit doar la persoana sa, fără a da alte detalii.

Deciziile coaliției de guvernare sunt luate de forul de conducere al acesteia în cadrul unor reuniuni și vor fi consemnate într-un proces verbal, se arată în Regulamentul de funcționare a coaliției de guvernare, care asigură legitimitatea tuturor acțiunilor politice și guvernamentale promovate de partidele din cadrul coaliției.

„Deciziile coaliției sunt obligatorii pentru toate organizațiile partidelor semnatare și pentru toate persoanele susținute în funcții publice de către acestea. Forul de conducere al coaliției este compus din câte cinci reprezentanți ai fiecărui partid. Procesele verbale de ședință sunt semnate de cei trei președinți, președintele PSD, respectiv copreședinții ALDE. Orice decizie luată, fără a fi trecută în procesele verbale și nesemnate de cei trei, este lovită de nulitate", se precizează în document.

Regulamentul urmărește o asumare comună a prevederilor programului de guvernare și a aplicării lor, prin consens și în dezbateri în cadrul coaliției de guvernare.

Obiectivul principal al documentului este asigurarea unei guvernări responsabile și transparente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii