Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grindeanu „Ne interesează să respectăm angajamentele luate ca țară membră a NATO”

ro

15 Jan, 2017 22:29 1629 Marime text
Deficitul va fi păstrat la 3% sau la sub 3%, a afirmat în această seară premierul Sorin Grindeanu, precizând că este interesat și de respectarea angajamentelor luate de România ca stat membru al NATO.

„Nu sunt date pe care le-am făcut noi, la PSD, ci sunt date la zi, (...) sunt date furnizate de către Comisia Națională de Prognoză. Pornind de la aceste date, avem venituri și avem cheltuieli. Ne mai interesează ceva, să ne păstrăm la deficit 3% sau sub 3%. Ne mai interesează ceva și de acolo am pornit (...) construcția bugetului. Angajamentele pe care noi ni le-am luat ca țară membră NATO trebuie să le respectăm. Și anume 2% din PIB trebuie să meargă către Armată", a spus Sorin Grindeanu la România TV.

Prim-ministrul a mai menționat că respectarea angajamentelor "sunt lucruri care nu vor fi negociate", România dând astfel dovadă de seriozitate în fața partenerilor săi.

„Astea sunt lucruri pe care nu le negociem și n-o să le negociem. Sunt lucruri la care noi, ca țară, dincolo de cine conduce Guvernul, dincolo de cine e președinte sau ministru al Finanțelor, trebuie să le respectăm. Așa dovedim seriozitate și suntem priviți ca parteneri serioși. Dacă ne schimbăm de la o lună la alta sau de la un Guvern la altul, atunci nu o să fim respectați", a declarat premierul.


Sursa foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii