Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Martin a gasit solutia morala

ro

22 Sep, 2007 00:00 1613 Marime text
1190395306.jpg

El l-a primit cu bratele deschise pe fostul PC-ist, Codrut Stefanescu

Ex-vicepresedintele PC si fost social-democrat, Codrin Stefanescu, actualmente presedinte al Miscarii Reformatoare, a vizitat ieri sediul PC Constanta, in cautare de noi adepti. Prima poarta la care a batut, in periplul sau de racolare de "initiati" in ale reformismului, a fost organizatia judeteana Constanta a Partidului Conservator, unde a avut o discutie cat se poate de amicala cu fostul sau coleg de partid, Gheorghe Martin, la origini tot social-democrat. Prin tete-a-tete-ul avut cu Stefanescu, presedintele conservatorilor constanteni a aratat o mare independenta fata de centru, avand in vedere ca despartirea ex-vicepresedintelui PC, de liderul Dan Voiculescu, nu s-a facut tocmai cu strangeri de maini. Gheorghe Martin a demonstrat astfel ca strategia politica a formatiunii, pe care o reprezinta, nu este dictata de la centru. El nu a luat insa in calcul faptul ca Miscarea ar putea sa-l coste scump. Oricare ar fi meandrele destinului sau politic, un lucru este sigur, fostul prefect al Constantei si-a asigurat un loc caldut in structura infiintata de Stefanescu, pe care fostul conservator se fereste sa o numeasca politica... Cel putin deocamdata, pana isi atrage capitalul uman necesar transformarii in partid.

Un partid mascat

Tergiversarea procedurii de inscriere a Miscarii Reformatoare ca partid politic nu este deloc intamplatoare. Asa cum s-a exprimat ieri Codrin Stefanescu, noua structura are deja adepti "oameni din toate domeniile de activitate, care nu au facut politica niciodata". Sub eticheta unei "miscari cu caracter civic", ce urmareste sa puna mai presus de toate interesul cetateanului, asa cum a afirmat Codrin Stefanescu, Miscarea Reformatoare are ca scop final atragerea de membri pentru intemeierea unei noi formatiuni politice.

Destin politic imprevizibil

Desi a afirmat ca, in structura pe care o conduce, s-au inscris oameni care nu avut nici in clin nici in maneca cu politica, fostului conservator nu i-ar parea rau sa dea iama in partidul lui Voiculescu si sa atraga de partea sa si alti conservatori. Astfel se justifica si descinderea sa in "casa" lui Voiculescu de la Constanta. Primul pas a fost deja facut. Avand in vedere faptul ca presedintele filialei judetene PC Constanta s-a aratat foarte incantat de ideile reformatoare ale fostului sau coleg, nu ne-am mira sa-l vedem in curand si pe Gheorghe Martin de partea Miscarii Reformatoare, despre care a afirmat ca o sustine pentru ca este nevoie de reforme pe toate palierele de activitate din Romania.

Lui Martin nu-i e frica de Voiculescu

Intrebat daca, nu cumva, atitudinea sa ar putea constitui o ofensa la adresa conducerii partidului, Martin a raspuns: "Nici nu ma gandesc sa-mi fie frica, pentru ca este vorba despre o miscare care poate sa cuprinda toate partidele din Romania, atata timp cat are caracter civic". Totodata, este posibil ca gestul lui Martin, de a-l primi cu bratele deschise pe Stefanescu, sa fie o consecinta a atitudinii indiferente a liderului PC fata de el. Gurile rele spun ca, la numirea Patriarhului, trustul de televiziune al presedintelui PC, Dan Voiculescu, nici nu l-a amintit pe Gheorghe Martin ca facand parte din Colegiul Electoral Bisericesc, fapt neobisnuit, avand in vedere inclinatia televiziunilor respective spre mediatizarea excesiva a actiunilor conservatorilor.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii