Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florenta Marinescu invoca justitia divina!

ro

22 Feb, 2005 00:00 2716 Marime text

Neregulile aparute in cadrul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National a determinat luarea unor masuri urgente pentru clarificarea situatiei * Directorul institutiei, Florenta Marinescu, acuza Prefectura Constanta de prejudiciere a imaginii si incercare de discreditare a propriei persoane * Artista ignora insa faptul ca, sotul sau, Traian Cliante, a fost numit director al unei institutii culturale constantene, in cadrul mandatului sau

Recenta schimbarea anuntata la Directia de Cultura si Culte a judetului Constanta, care o vizeaza in mod special pe Florenta Marinescu, directorul acestei institutii, a starnit vii controverse, determinand-o pe aceasta sa recurga la represalii. Astfel, invocand justitia divina, Florenta Marinescu a redactat o scrisoare deschisa adresata, in mod mai mult personal decat profesional, prefectului Constantei, Danut Culetu. Documentul apare ca rezultat al cererii adresate de prefect, ministrului de resort, in vederea desfasurarii unei anchete administrative la Constanta, pentru verificarea mult mai atenta a cheltuielilor de la nivelul Directiei. Totodata, directorului i s-au cerut explicatii pentru starea precara in care au ajuns institutiile de cultura de pe plan local. Florenta Marinescu, doreste limpezirea situatiei create la Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National, insa acuza conducerea Prefecturii de incercare de prejudiciere a imaginii Directiei si manipulare a constantenilor in scopuri murdare. Potrivit celor redactate de Florenta Marinescu, cautarea tapilor ispasitori, pentru solutionarea situatiei, ar putea incepe printre oamenii de cultura, directorii de muzee, consilierii judeteni care au hotarat de fapt, soarta culturii constantene. Fara rea credinta, dar Florenta Marinescu uita sau ignora cu desavarsire un fapt deosebit de important: numirea unui membru al familiei sale, sotul sau-Traian Cliante, pentru un post destul de important pe scena culturala constanteana, acela de director al Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta. Si atunci, acuzatiile sale la adresele tuturor celor mai noi in functii, vorbele pline de zaduf, nu prea razbesc, deoarece nu a ramas departe de politica partidului, iar favorizarile pe motive familiale au ramas, totusi, in mintile oamenilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ghita 18 Jun, 2010 02:16 Soprana e un jeg, cine n-o cunoaste cada in plasa ochilor verzi si afustelor scurte. PENIBILA!!!!!!!!!!
  • amuzant! 13 May, 2010 07:56 D-l sot(ulterior) era de mult director, chiar inainte de venirea sopranei la Constanta. Nu incercati sa distorsionati situatia. E clar!Fiecare partid isi aduce oamenii, iar doamna FM nu mai era in cartile noii conduceri, Altfel, poti sa inventezi orice motive, chiar si financiare. Cum astia de la Cultura n-au nici un ban in afara salariilor, putea si Culetu sa gaseasca altceva-asa e penibil. De exemplu: soprana are ochii prea verzi(sau albastri?)