Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma senatorului Moga, interesată să semneze acorduri de principiu cu CJC (documente)

ro

24 Jul, 2013 00:00 4055 Marime text
În data de 22 mai a.c., prin Hotărârea numărul 222, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a adoptat varianta modificată a unui document de poziţie privind implementarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa”.
Prin documentul de poziţie, mai marele CJC se angajează să ajusteze tarifele practicate de operatorii privaţi ai depozitelor de deşeuri, prin semnarea unor acorduri de principiu, şi să monitorizeze activitatea acestora. Mai mult, Nicuşor Constantinescu intenţionează realizarea unui audit extern în vederea evaluării metodologiei de fundamentare a tarifelor practicate de către operatorii privaţi (vezi document).
O întrebare firească pe care am adresat-o operatorilor privaţi ai depozitelor de deşeuri din judeţ a fost dacă contractele avute în derulare cu autorităţile locale prevăd/permit semnarea unor astfel de acorduri de principiu propuse de preşedintele CJ. Totodată am încercat să aflăm dacă este posibilă ajustarea tarifelor, în termenii stabiliţi de Consiliul Judeţean Constanţa? Şi cel mai important, ce înseamnă ajustarea tarifelor. Să ne aşteptăm la majorarea sau la micşorarea tarifelor practicate de operatorii de depozite de deşeuri?
 
„Vom semna varianta agreată de comun acord”
 

Au răspuns întrebărilor noastre, reprezentanţii SC Tracon SRL, firmă în care deţine acţiuni şi senatorul social-democrat Nicolae Moga, om de bază în PSD Constanţa. Cei de la Tracon au răspuns acestor întrebări în urma unei adrese formulate de cotidianul Ziua de Constanţa.
Deşi reprezentanţii societăţii afirmă că contractele avute în derulare cu primăriile din judeţ nu prevăd expres semnarea unui acord de principiu cu CJC, aceştia sunt dispuşi să negocieze unul. „Contractele actuale în care se derulează activitatea Depozitului Ecologic de Deşeuri de la Ovidiu nu prevăd expres semnarea sau nu a unor astfel de acorduri, dar nici nu interzic acest lucru. La momentul când se va propune încheierea acordului respectiv vom analiza conţinutul acestuia şi vom semna varianta agreată de comun acord, cu drepturi şi obligaţii reciproce”, susţine Lucian Petrişor Ninoiu, administratorul SC Tracon SRL.
Ce se va întâmpla cu tarifele practicate de operatorii depozitelor de deşeuri? Vor creşte? Vor scădea? Nu am primit nicio lămurire. „Ajustarea tarifelor de salubritate nu se face decât cu respectarea ORDINULUI ANRSC nr. 109/2007, în care propunerile operatorilor economici, fundamentate pe cheltuieli efective (structurate în forma şi conţinutul impus), sunt aprobate exclusiv de autorităţile administraţiei publice locale”, spune Lucian Petrişor Ninoiu.
Conform Registrului Comerţului, SC Tracon SRL a fost înfiinţată în anul 1991 de Mihai Manea, fost prefect de Brăila. El este asociat cu Lucian Petrişor Ninoiu şi cu Nicolae Moga, senator PSD de Constanţa.
Compania desfăşoară activităţi în construcţii, tâmplărie şi depozite ecologice.
Potrivit vrajitorul.eu, în 2011 firma avea o cifră de afaceri de 83.237.025 lei, un profit net de 16.539.958 şi 279 de salariaţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii