Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faleza din Eforie Sud continuă să alunece Chiru cere un proiect nou de stabilizare a malului

ro

14 Feb, 2011 01:49 1746 Marime text
cap_4.jpgÎn ciuda faptului că lucrările de consolidare a falezei din Eforie Sud sunt în desfăşurare, estimându-se că până la începerea sezonului estival vor fi terminate, în acest week-end, o nouă bucată din malul falezei a cedat şi s-a prăbuşit, aducând alte probleme autorităţilor locale.

Problema privind surparea unei noi bucăţi din mal a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor locale de către localnicii din zonă, care l-au alertat pe directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru. Ieri, acesta s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea cum stau lucrurile, dar situaţia nu era deloc una îmbucurătoare.

chiru_eforie.jpg ,,Astăzi (n.r. ieri), am fost la faţa locului şi am constatat într-adevăr că au apărut noi surpări în falii, destul de mari. În această situaţie, voi solicita constructorului să suplimenteze efectivele de muncitori şi să prelungească programul chiar şi pe timp de noapte dacă va fi nevoie. Proiectantului îi voi cere să întocmească un nou proiect tehnic de stabilizare a malului, întrucât cel aplicat până acum nu dă rezultate", a susţinut Chiru, adăugând că va recomanda RAJA să instituie o zonă de siguranţă de aproximativ 200 de metri de la marginea taluzului, în care reţelele vechi din metal şi cele din azbociment să fie înlocuite cu altele din PVC.

chiru.jpg„Din păcate, riscul de a înregistra pagube materiale este generat de uşurinţa cu care autorităţile locale au emis autorizaţii de construire şi de încărcarea cu suprasarcină a falezelor neconsolidate prin lucrări specifice", a mai precizat directorul IJC Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Chirule esti cel mai tare 13 Feb, 2011 23:32 Omul asta se lupta cu adevart cu PSD-ul nu ca altii care stau pe margine si dau declaratii, Chiru este un candidat redutabil pentru Mazare si oricand l-as vota pe Chiru in locul lui Mazare