Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusivitate. Prefectura, în control la Primăria Castelu! Primarul Anghel a pus toate documentele la dispoziţia Corpului de Control!

ro

05 Nov, 2015 00:00 3324 Marime text
După ce la începutul lunii octombrie Prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa o plângere penală împotriva a doi funcţionari publici din cadrul Primăriei Castelu, la începutul acestei săptămâni, Corpul de Control al Prefectului a descins la Primăria Castelu.
 
Vă reamintim că secretarul comunei Castelu, Corneliu Mihon, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce a refuzat să remită reprezentantului Guvernului în teritoriu un raport cu privire la situaţia primarului Nicolae Anghel, condamnat penal în urmă cu doi ani. Raportul solicitat de reprezentantul Guvernului în teritoriu făcea parte dintr-o procedură prealabilă şi era necesar pentru ca prefectul Ion Constantin să emită şi să semneze ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Nicolae Anghel.
 
Pentru că documentul solicitat nu a fost transmis la Prefectura Constanţa în timpul legal, luni, 2 octombrie, Corpul de Control al Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa s-a deplasat în control la sediul Primăriei Castelu. La sediul instituţiei, toată documentaţia solicitată a fost pusă la dispoziţia reprezentanţilor Prefecturii, chiar de primarul Nicolae Anghel. Informaţia ne-a fost confirmată de prefectul judeţului, Ion Constantin, care a precizat că rezultatul controlului va fi făcut public de îndată ce raportul va fi finalizat de comisia care s-a deplasat la Castelu.
Primarul Nicolae Anghel nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect.
Anghel rămâne deocamdată în funcţie, deşi magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa l-au condamnat, în luna noiembrie 2013, pe primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru neglijenţă în serviciu, decizia fiind definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii