Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Basescu, Vadim si Becali viitori europarlamentari

ro

12 Apr, 2009 20:13 1189 Marime text

În perioada 26 martie-5 aprilie, Insomar a realizat un sondaj de opinie pe un eşantion de 2430 persoane, cu o marjă de eroare de +/-2%.

Potrivit acestuia, fiica şefului statului, Elena Băsescu, Corneliu Vadim Tudor şi liderul PNG CD, Gigi Becali, n-ar avea probleme în obţinerea unui mandat de europarlamentar.  Acelaşi studiu arată că toţi politicienii, excepţie făcând preşedintele PNL, Crin Antonescu, înregistrează un declin la capitolul încrederea pe acre o inspiră românilor.
În privinţa opţiunilor electoratului în privinţa partidelor politice, PD-L ar obţine la alegerile pentru Parlamentul European o treime din voturile romţânilor, urmat de PSD (31%), PNL (15%) şi UDMR (7%) şi PRM (5%). Un scor bun ar urma să obţină şi mezina familiei Băsescu, Elena, care ar fi votată de 6% dintre alegători.
Comparativ cu anul 2008, încrederea inspirată de politicieni a scăzut: Traian Basescu este cotat cu 43%, Sorin Oprescu 36%, Crin Antonescu 32%, Mircea Geoana 31%, Emil Boc 28% si Theodor Stolojan 21%. Singurul lider politic care a atras încrederea românilor cu 16% comparativ cu prima lună a acestui an este noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii