Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După Mazăre, potopul PSD nu e interesat de modificarea de statut care i-ar putea aduce primarului Constanţei suspendarea din partid

ro

16 Mar, 2015 00:00 2245 Marime text
Consiliul Naţional al PSD se va reuni în şedinţă pe 20 şi 21 martie, context în care va discuta despre noul program politic al partidului, despre alegerea unui nou preşedinte al forului de conducere, precum şi despre modificarea statutului PSD, acest din urmă punct de pe ordinea de zi fiind, de departe, cel mai aşteptat.

„Am confirmat data pentru Consiliul Naţional - 20 şi 21 martie, având ca principale teme în primul rând noul program politic al PSD cu care vom merge în 2016 în alegeri, un raport de activitate al meu şi al conducerii partidului, modificările propuse la statut şi alegerea noului preşedinte al CN. Candidaturile se vor depune până în data de 15 martie, în aşa fel încât la Biroul Permanent de luni, 16 martie, să validăm aceste candidaturi şi procedura de vot“, declara premierul Victor Ponta, liderul PSD, la începutul acestei luni.

Reuniunea Consiliului Naţional de la finalul acestei săptămâni este importantă mai ales pentru acei membri PSD care au probleme cu Justiţia. Modificările statutului PSD presupun ca aceştia din urmă să fie (auto)suspendaţi din partid. Aşa cum era de aşteptat, noile prevederi nemulţumesc social-democraţii cu dosare. Radu Mazăre, liderul PSD Constanţa, se numără printre ei. Cu toate acestea, el nu se declară deranjat de posibila modificare a statutului, mărturisind, în urmă cu o lună şi jumătate, că, dincolo de faptul că suspendarea acestor membri i se pare „o bazaconie“, nu suferă să facă parte dintr-un partid. „De ce să demisionez? Eu sunt anchetat de zece ani, de când  a venit Băsescu, mi s-a deschis dosar, de zece ani… Dacă de zece ani oraşul merge, lumea mă votează, ce mă interesează pe mine propunerile unuia sau altuia? Propunerea este la vot (n.r. la alegerile locale)“, explica, recent, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.

 PSD Constanţa, reprezentat de 27 de delegaţi la Consiliul Naţional

 Potrivit declaraţiilor lui Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, organizaţia va fi reprezentată, la Consiliul Naţional, de 27 de membri. Deşi evenimentul are loc pe 20 şi pe 21 martie, delegaţia de la Constanţa se va afla la Bucureşti încă de joi, pentru a dezbate, în cadrul unor aşa-numite ateliere, modificările aduse la statut.

Interesant este însă că, aşa cum a menţionat Cristinel Dragomir, PSD Constanţa nu a transmis la Centru, comisiei PSD care se ocupă de modificarea statutului, niciun punct de vedere pe această temă. „Nu am trimis niciun punct de vedere, niciun document. Nu a interesat pe nimeni modificarea statutului. Nu a existat o corespondenţă în sensul acesta“, a explicat secretarul executiv al PSD Constanţa.

E greu de crezut că propunerea de modificare a statutului PSD nu îi interesează pe social-democraţii constănţeni, atâta vreme cât atât Mazăre, cât şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în prezent în arest la domiciliu, au probleme cu Justiţia.
Rămâne însă de văzut dacă Ponta va reuşi această intens promovată schimbare de statut a partidului, schimbare pe care o promite de câteva luni, încă de la eşecul suferit de el la alegerile prezidenţiale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii