Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea a demisionat din fruntea MAI din cauza numirilor la DGIPI

ro

27 Mar, 2009 21:34 1094 Marime text
Liviu Dragnea a afirmat astăzi, la Realitatea TV, că şi-a dat demisia de la MAI din cauza problemelor numirilor de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. 

„În perioada în care am fost ministru, au fost nişte propuneri la DGIPI, iar în Biroul Permanent al PSD a fost propus domnul Ionel Georgeascu la DGIPI. Emil Boc nu a fost de acord cu această propunere, iar SRI şi DNA ar fi trebuit să-l informeze pe preşedintele ţării în legătură cu situaţia de la DGIPI", a spus Liviu Dragnea.

Şi colegul său Miron Mitrea a declarat că DGIPI a fost ca o bomboană otrăvită pentru PSD. „Am pierdut doi miniştri din cauza bomboanei otrăvite DGIPI. Liviu Dragnea a demisionat din cauza serviciului secret de la MAI, iar Dan Nica nu poate fi fericit cu asemenea bombă în buzunar la DGIPI", a afirmat Miron Mitrea.

DGIPI a ajuns în azenţia opiniei publice după ce Cornel Şerban, directorul Direcţiei, şi Petre Pitcovici, şeful diviziei de Operaţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost reţinuţi de către procurorii DNA, marţi seară, pentru 24 de ore. Directorul DGIPI si şeful diviziei Operaţiuni din DGA au fost acuzaţi de procurori că au încercat să influenţeze un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi trebuit să-l scape pe omul de afaceri Puiu Popoviciu de un dosar, mai exact să-i dea neînceperea urmăririi penale. În schimb, ofiţerului i s-ar fi promis, în decembrie 2008, o funcţie în ministerul de Interne şi 20.000 de euro. Angajatul DNA s-a autodenunţat însă, chiar în fata procurorilor lângă care lucra.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii