Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentele Primariei Eforie au stampila cu timbru sec

ro

12 Jun, 2009 02:38 1638 Marime text
eforie_primar_ovidiu_brailoiu_15.jpgDe la începutul lunii iunie, la Primăria Eforie, toate documentele întocmite în instituţie au ştampilă cu timbru sec. Măsura a fost luată de primarul oraşului pentru a preveni falsificarea documentelor expediate către diverse persoane fizice şi juridice. 

Potrivit reprezentanţilor primăriei, anul trecut au fost semnalate cazuri de falsificare a unor acte emise de instituţie, fiind sesizate organele competente pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Ştampila cu timbru sec se aplică pe documentele originale, cu excepţia copiilor certificate ale altor documente întocmite de către funcţionarii Primăriei Eforie (copii certificate ale dispoziţiilor de primar, ale hotărârilor de consiliu, ale adreselor întocmite etc, dar nu se va aplica pe copii ale registrelor fiscale mai vechi de 1999). Copiile certificate au înscrisă menţiunea „conform cu originalul", sunt semnate de către persoanele autorizate în acest sens şi ştampilate. În cazul în care se aplică ştampila cu timbru sec pe o filă care este scrisă numai pe o singură parte, pe pagina rămasă albă se va aplica ştampila cu menţiunea  „pagină albă". În cazul în care documentele expediate conţin mai multe file, precum certificatele de urbanism, ştampila cu timbru sec se va aplica pe fiecare filă, chiar şi pe acelea pe care nu sunt semnături. Ştampila cu timbru sec nu se va aplica pe acte care nu au fost întocmite de către funcţionarii din cadrul Primăriei  Eforie, chiar dacă acestea sunt anexate la documentele care se expediază din instituţie şi nici pe chitanţele înmânate contribuabililor ca urmare a efectuării plăţilor prin casierie.

Brăiloiu: „Locuitorii care se simt nedreptăţiţi, să mă informeze"

Primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, îi roagă pe cetăţeni să vină la sediul instituţiei cu documentele care le parvin, atunci când constată că nu au timbru sec, pentru a le stabili veridicitatea. „Am introdus această măsură care, împreună cu celelalte măsuri adoptate anterior, cum ar fi certificarea unui sistem de calitate ISO, cursuri de pregătire pentru funcţionarii care desfăşoară activităţi de relaţii cu publicul, va asigura servicii mult mai bune oferite populaţiei, dar şi o mai mare responsabilizare a funcţionarilor din primărie. Pe această cale, îi invit pe toţi cei care se simt nedreptăţiţi sau sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de funcţionarii publici din Primăria Eforie, să mă informeze cât mai rapid de aceste situaţii, pentru a dispune măsurile necesare îndreptării situaţiei create. În acelaşi timp, îi asigur încă o dată pe toţi locuitorii de buna mea credinţă şi voinţă, ca lucrurile să se desfăşoare în condiţii de legalitate, profesionalism şi în sprijinul rezolvării problemelor sesizate de ei", a precizat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii