Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar două kilograme de făină şi nicio picătură de ulei Primăria Constanţa reia distribuţia alimentelor de la UE

ro

24 Jan, 2013 22:39 2549 Marime text
ajutoare_conferinta_primarie.jpgPrimăria Constanţa a anunţat că, începând de luni, va reîncepe distribuirea ajutoarelor comunitare către persoanele nevoiaşe. Demersul vine după ce, spre finalul anului trecut, procesul a fost sistat pentru că, de la APIA Bucureşti, nu a mai fost livrată întreaga cantitate de alimente provenind de la Uniunea Europeană. Aşa cum informa Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) în cursul acestei săptămâni, „programul s-a derulat conform graficului până în luna noiembrie, când au apărut primele deficienţe de livrare la două dintre alimentele prevăzute de PEAD. Astfel, în loc de 69 de tone de ulei au fost recepţionate 11,5 tone, iar în loc de 88 tone de făină au fost recepţionate doar 11 tone".

ajutoare_ajutoare_zahar_ulei_uniunea_europeana_4.jpgPotrivit explicaţiilor Iuliei Zahariciuc, şef serviciu al Direcţiei Asistenţă Persoane Vârstnice şi Nevoiaşe, la nivelul municipiului Constanţa, din totalul de 19.800 de beneficiari ai ajutoarelor comunitare, mai au de primit alimente 9.422. Aceştia nu vor primi însă ulei, care nu va mai fi distribuit deloc, iar din cele 13 kilograme de făină care figurau în program, fiecare beneficiar va primi doar două.

La nivelul judeţului Constanţa, în programul „Planul anual european de furnizare ajutoare alimentare (PEAD 2012)" sunt incluşi 66.500 de beneficiari. 2012 a fost al cincilea an în care, în judeţul Constanţa, a fost implementat programul de distribuţie a ajutoarelor de la UE.

Pentru că în judeţul Constanţa nu a fost distribuită toată cantitatea de alimente de la UE, Consiliul Judeţean cheamă în instanţă APIA Bucureşti, instituţia care a întreţinut relaţia contractuală cu furnizorul de alimente. Aşa cum a declarat Cristian Hagea, inspector în cadrul Direcţiei de Control din cadrul CJC, Consiliul va trimite APIA Bucureşti şi o adresă prin care solicită explicaţii privind distribuirea deficitară a alimentelor.

În ceea ce priveşte distribuirea care începe luni, aceasta se va face în trei puncte ale municipiului Constanţa: în Tomis 2, pe bulevardul Mircea cel Bătrân numărul 152, în zona Trocadero, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi la clubul persoanelor cu handicap din Tomis 3. Acţiunea are loc de luni până sâmbătă, între 08.00 şi 16.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii