Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disperarea lui Banias

ro

08 Jun, 2010 02:34 2686 Marime text
cap_5.jpgChiar dacă invocă încălcări statutare în ceea ce priveşte Consiliul de Coordonare Local desfăşurat sâmbătă, în cadrul căruia Maria Stavrositu a fost desemnată noul preşedinte al organizaţiei municipale, atitudinea vehementă a liderului de la judeţ de a contesta rezultatul alegerilor ridică totuşi unele semne de întrebare

Rapiditatea cu care Banias a depus contestaţia privind alegerile de la municipiu poate fi explicată doar de faptul că pe zi ce trece, liderul organizaţiei judeţene pierde teren în faţa celor pe care, chiar dacă îi sunt colegi, îi consideră adversari. În plus, există posibilitatea ca şi teama unui eventual eşec la alegerile pentru desemnarea noii structuri a organizaţiei judeţene a partidului să contribuie la acest demers al său.

Practic, Banias este perfect conştient, chiar dacă nu arată, de şansele sale de a mai ocupa fotoliul pe care acum îl deţine interimar, la judeţ. Cu atât mai mult cu cât şi o parte din cei care îl susţin în demersul său privind formularea contestaţiei par să treacă de cealaltă tabără. Potrivit unor surse, se pare că sunt câţiva oameni din echipa liderului judeţean care s-ar alătura echipei nou alese, printre aceştia aflându-se Emilian Macarie, Valentin Zeicu şi Nicolae Şandru. Ceea ce certifică zvonurile potrivit cărora unii dintre membrii Biroului Permanent Local, care nu au fost prezenţi la CCL-ul de sâmbătă, ar fi primit anumite ameninţări în cazul în care nu îi susţin pe unii dintre democrat-liberalii contestatari.

Rămâne de văzut însă cum vor soluţiona cei de la centru contestaţia depusă, dacă o vor considera oportună şi întemeiată şi dacă Banias va primi răspunsul în termenul legal până la organizarea alegerilor la judeţ. Cu atât mai mult cu cât democrat-liberalul are de gând să candideze, iar rezultatul pe care îl va primi în urma analizării contestaţiei ar putea să-i folosească sau, din contră, să-i aducă şi mai puţină popularitate.

mircea_banias_04.jpgPropunerea de excludere a şase membri din BPJ, tot încălcare de statut?

Pe de altă parte, dacă rememorăm subiectul de la sfârşitul anului 2009, nici propunerea lui Mircea Banias de a reduce numărul membrilor din Biroul Permanent Judeţean nu s-a încadrat în prevederile statutului. De pe lista celor care erau propuşi spre excludere din BPJ făceau parte Laurenţiu Mironescu, Senol Zevri, Dumitru Moinescu, Dionisie Culeţu, Cristian Tănase, Marian Sava şi Iancu Stavrositu. BPJ-ul cuprinde 36 de membri încă din vara lui 2008, când acest lucru s-a stabilit la centru, fiind singurul for din ţară de acest gen care are atâţia membri. Când s-a stabilit structura de 36 de membri în BPJ, hotărârea a fost luată de Biroul Permanent Naţional, pentru că structura judeţeană nu avea competenţa de a-şi lărgi componenţa. Biroul Permanent Judeţean nu e în măsură să schimbe o decizie a BPN, ci doar să propună. Practic, prin respectiva decizie de excludere a membrilor, fără ca aceasta să fie mai întâi votată în BPJ, Banias nu a făcut nimic altceva decât să încalce statutul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 08 Jun, 2010 16:35 Nu mi se pare disperat deloc, mai ales acum ca e vicelider! El se duce la sedinte, avem si noi reprezentare nationala!
  • rzv 08 Jun, 2010 11:04 BANIAS ARE ZILELE NUMARATE.LA MUNICIPIU A VENIT O NOUA ECHIPA,URMEAZA SI JUDETUL.LA VREMURI NOI OAMENI NOI.MULT SUCCES NOII ECHIPE SI REZULTATE CAT MAI BUNE.
  • coco 08 Jun, 2010 07:33 Nici machidoanca, nici Banias!