Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre legea privind promisiunile electorale „Ca si cum am da cu crema pe bocancii uzi"

ro

11 Sep, 2009 02:38 1401 Marime text

colaj.jpgNoua hotărâre a Executivului, numărul 961/2009, dată în urmă cu câteva zile, referitoare la sancţionarea primarilor care vor promite alegătorilor lucruri pe care nu le pot pune în aplicare, stârneşte amuzamentul primarilor din judeţul de la malul mării.

„Poveşti de adormit copiii", „Un criteriu absurd de evaluare a primarilor" ori „O tâmpenie", cam aşa au caracterizat o parte din primarii din judeţ noua hotărâre a Executivului, intrată în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute şi care îi pedepseşte pe primarii care fac promisiuni electoratului pentru a strânge voturi.

Astfel, slaba gestiune a primarilor nu va trece nesancţionată. „Dacă autorităţile locale vor spune cetăţenilor că le oferă anumite servicii, însă se constată că acestea nu sunt puse, de fapt, la dispoziţia cetăţeanului, guvernul va tăia din bugetul municipalităţii", se arată în Hotărârea de Guvern 961/2009.

Pedeapsa pentru cei în cauză ar fi tăierea bugetului municipalităţii în cauză. Cum se vor „contoriza" promisiunile fiecărui primar în parte, asta rămâne de văzut. Toţi primarii pe care i-am întrebat despre aplicabilitatea hotărârii recente date de Guvern au fost extrem de amuzaţi vizavi de tema pe care guvernanţii s-au găsit să o sancţioneze. Spre exemplu, primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, plecat în concediu în afara ţării, nu avea cunoştinţe despre proiect. „Vorbiţi serios sau este o glumă?", ne-a replicat edilul la momentul în care l-am întrebat ce părere are despre subiect. „Nu are cum să fie pusă în aplicare o asemenea hotărâre. Este o tâmpenie. Proiectele există pe hârtie, dar depinde de cum se guvernează, de taxele şi impozitele locale care vin. O asemenea lege este binevenită numai dacă se pune în aplicare", a explicat Brăiloiu.

promisiuni_mugurel_mitrana_03.jpgPoveşti de adormit copiii

„Mă depăşeşte situaţia, nu ştiu cum să o înţeleg sau să o explic. Cum să ne verifice ei dacă minţim sau nu", a declarat revoltat primarul din Lumina, Dumitru Chiru.

De aceeaşi părere este şi edilul din 23 August, Mugurel Mitrana, care apreciază decizia drept o „aberaţie", care oricum nu poate fi pusă în aplicare. „Păi ar trebui să-i pună pe toţi la zid, pe toţi parlamentarii, că niciunul nu s-a ţinut de promisiuni", este de părere Mitrana.

Nici Tudor Nădrag, edilul-şef de la Hârşova, nu vede cu ochi buni ceea ce s-au gândit să pună în aplicare cei de la conducerea ţării. „Sunt poveşti de adormit copiii. Ce vrem să fim, un model pentru ţările mult mai dezvoltate decât noi? Acum vrem să le dăm noi exemplu?!".

Unul dintre primarii cu state vechi în administraţia publică, Cristea Gâscan, primarul din Independenţa, consideră că o aberaţie mai mare decât ceea ce au gândit guvernanţii nici că se putea da. „Se vrea să se meargă pe ideea «Ce frumos se reformează sistemul!», când de fapt este ca şi cum am da cremă pe bocancii uzi. Mie nu mi se pare decât că este un criteriu absurd, prin care un primar poate fi supus presiunilor", este de părere edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 11 Sep, 2009 04:12 Cea mai buna pedeapsa a primarilor MINCINOSI SI INCOMPETENTI ar fi SCIMBAREA IMEDIATA din functia pe care o ocupa . Nici consilierii locali nu trebuie uitati si ar trebui si acestia pedepsiti cu aceeasi pedeapsa ca a primarilor ,ca doar lucreaza impreuna.Vedeti ce declara d-l primar al orasului Harsova de Constanta ? Legile statului sunt "povesti de adormit copiii". Declaratia d-lui primar ,TUDOR NADRAG,dovedeste o gandire INGUSTA a unui om crescut la tara ,fara discernamant personal sau colectiv, fara idei evoluate. Nu de semenea oameni are nevoie orasul Harsova de Constanta! Acest primar ,ca si precedentul ,au castigat mandatele pe SPAGA ,nu cinstit. Faptele o dovedesc din plin. Cine ne poate scoate din BELEA ? Cred ca nimeni . Cine are curajul sa se puna cu asemenea indivizi ,ii costa FAMILIA ,SERVICIUL SI VIATA.