Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul UDTTMR Varol Amet, secretar al grupului minorităţilor naţionale din Parlament

ro

21 Dec, 2012 00:36 3390 Marime text
09_Varol_Amet_Amet_Varol.jpgVarol Amet, deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), este secretarul grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României. Grupul minorităţilor numără 18 membri şi este condus de Varujan Pambuccian.

Amintim că Varol Amet este noul deputat al UDTTMR, în locul lui Aledin Amet, deputat în legislaturile 2004-2008 şi 2008-2012, actual subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din subordinea Guvernului României.

Constănţeanul Varol Amet este de profesie avocat, absolvent al Institutului de Administraţie pentru Înalţi Funcţionari Publici. Din 2012, este masterand în management. Fost preşedinte al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România,Varol Amet a fost ales, în 2009, vicepreşedinte al Congresului Mondial al Tătarilor din Întreaga Lume (Simferopol, Crimeea).

Menţionăm că deputatul tătarilor din România a candidat, la alegerile generale din 9 decembrie, nu într-un colegiu uninominal, ci la nivel naţional, aceasta fiind procedura în cazul parlamentarilor minorităţilor naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii