Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion (USR), despre proiectul de modificare a legilor Justiţiei - Ministrul a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat!

ro

26 Oct, 2017 15:08 2597 Marime text
Deputatul USR Stelian Ion a critică modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat în Comisia specială parlamentară proiectul de modificare a legilor Justiţiei, menţionând că acesta "a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări". 
"Referitor la Inspecţia Judiciară şi la această vizită inopinată, din punctul meu de vedere, pentru că vreau să vă spun că nu a fost anunţată această descindere a domnului ministru în Parlament. Nu am ştiut, am fost pus pur şi simplu în faţa faptului împlinit. Dacă ştiam, veneam pregătiţi cu un set de întrebări. I-am adresat totuşi întrebări, întrebarea noastră principală a fost ce prevede acest proiect referitor la numirea procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT. A ocolit de trei ori răspunsul domnul ministru", a afirmat Stelian Ion după şedinţa comisiei juridice. 
El a spus că Guvernul trebuia să facă un proiect şi să-l depună la registratură, considerând că modul în care ministrul Toader a prezentat proiectul este "inedit şi nemaiîntâlnit". 
"Aşadar, nu facem decât să speculăm la momentul acesta, pentru că domnul ministru a venit cu o mapă la subraţ, ne-a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări. Legat de alte aspecte ale acestei legi, rămâne să vedem care sunt propunerile, cert este că nu aceasta este maniera corectă de a face propuneri legislative. Guvernul trebuia să facă un proiect, să-l depună la registratură, nu să vină să-l pună pe birou şi să spună: luaţi acest proiect şi dacă vreţi să-l asumaţi, domnilor deputaţi şi senatori, să o faceţi. Este un mod atipic şi nemaiîntâlnit", a adăugat deputatul USR. 
Ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei proiectul de modificare a legilor Justiţiei. 
Coaliţia majoritară a decis, săptămâna trecută, ca acesta să fie promovat ca iniţiativă parlamentară, şi nu ca proiect al Guvernului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii