Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Huţucă - „Propunerea privind anularea datoriilor impuse de ANAF dezvoltatorilor imobiliari a trecut de Senat“

ro

06 Nov, 2017 00:00 2393 Marime text
Comisia de buget-finanţe din Senat a dat raport favorabil proiectului de lege iniţiat de preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Bogdan Huţucă, privind anularea unor obligaţii fiscale pentru dezvoltatorii imobiliari.
 
Am primit raport favorabil pentru propunerea legislativă privind anularea datoriilor impuse de ANAF dezvoltatorilor imobiliari. Vă reamintesc că această măsură este impusă de faptul că organele fiscale au îndrumat şi asistat eronat agenţii economici, permiţând încadrarea greşită a veniturilor obţinute de aceştia ca venituri din transferul bunurilor din patrimoniul personal. Impozitul a fost reţinut de notari şi nu ca venituri în urma unei activităţi economice. Aceşti contribuabili au beneficiat, ani la rând, de rambursări de TVA din partea statului, nefiind sesizaţi cu ocazia verificărilor cu privire la încadrarea greşită a impozitului pe venit. ANAF a perpetuat această stare de fapt, oferind puncte de vedere greşite sau contradictorii“, susţine deputatul liberal Bogdan Huţucă.
 
Pe scheletul acestui proiect, mai spune deputatul constănţean, a fost integrată printr-un amendament o altă soluţie (similară), iniţiată de această dată pentru agricultori. „În acest caz însă, proiectul meu a vizat anularea obligaţiilor privind TVA-ul impus contribuabililor la norma de venit“, afirmă Huţucă.
 
Contribuabilii sunt micii agricultori care nu aveau nicio obligaţie pentru organizarea unor evidenţe contabile.
 
Pentru cei interesaţi, cele două propuneri legislative pot fi consultate aici:
Propunere legislativă privind anularea unor obligaţii fiscale (NB. Pentru dezvoltatorii imobiliari)
Propunere legislativă pentru anularea unor obligaţii fiscale în domeniul agricol.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii