Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Daniel Fenechiu aruncă „bomba“ pentru aliaţi PNŢCD şi PRU, alaiul candidatului PND la Primăria Constanţa

ro

26 Feb, 2016 00:00 4460 Marime text
Aflat pentru prima oară la Constanţa în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Democrat, deputatul Daniel Fenechiu a luat pulsul formaţiunii sale la malul mării şi a anunţat obiectivele acesteia pentru primul scrutin electoral - alegerile locale din vară.
 
Ultima formaţiune politică înfiinţată conform prevederilor legale anterioare (pe baza strângerii a peste 25.000 de semnături), Partidul Naţional Democrat (PND) se bazează pe membrii PPDD care nu au virat spre PSD sau UNPR. Prezent la Constanţa, preşedintele PND, deputatul Daniel Fenechiu, s-a lăudat că formaţiunea „are o ideologie de dreapta cu accent naţional“, filiale judeţene în toată ţara şi 1.300 de organizaţii locale.
 
Pentru a menţine treaz interesul potenţialilor susţinători, dar şi al presei, se pare că tactica adoptată de liderii PND se bazează pe ermetism şi informaţii ambigue. Oficial, aceştia susţin că neprezentarea aspiranţilor PND la mandatul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ (ar fi trei care-şi doresc această funcţie şi din rândul cărora va fi desemnat cel ce va intra în competiţia electorală), precum şi a consilierilor judeţeni şi locali - aleşi pe listele PPDD, dar care ar fi cu sufletul şi fapta alături de acest partid, ţine doar de protejarea persoanelor respective. „Avem foarte mulţi consilieri din fostul PPDD care sunt alături de noi. Din păcate, aceştia nu pot să iasă în faţă pentru că locurile şi mandatele acestora sunt vânate de actuala putere, în special de UNPR (n.r. referire la recenta tentativă a UNPR de a obţine un mandat de consilier municipal în CLM Constanţa prin nominalizarea lui Constantin Niţe, fost membru PPDD, actual progresist cu acte în regulă pentru preluarea locului rămas vacant ca urmare a demisiei fostului PPDD-ist Şurghie)“, a precizat Sunay Omer, preşedintele organizaţiei judeţene PND Cosntanţa.

Obiective asumate peste ţinta PND la nivel naţional!?

„Aici avem o organizaţie bună, care lucrează şi care, cred eu, va obţine nişte rezultate ce vor surprinde pe foarte multă lume atât în iunie, cât şi la alegerile parlamentare“, a apreciat preşedintele PND, Daniel Fenechiu, activitatea colegilor constănţeni. Dacă tot au fost lăudaţi, iată că liderii judeţeni ai PND Constanţa nu vor să-i dezamăgească pe cei de la Centru şi îşi stabilesc ţinte îndrăzneţe pentru alegerile locale din iunie. „Sperăm să reedităm scorul obţinut la alegerile locale din 2012 de fostul PPDD. Tindem spre 10% şi să devenim a doua forţă politică din judeţ la alegerile parlamentare“, a declarat preşedintele PND Constanţa, Sunay Omer.
 
Liderul naţional al formaţiunii a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că, atât la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, cât şi al judeţului nostru, PND ar dori să obţină 8-10%. „Chiar dacă nu mai există vot uninominal pentru alegerea preşedintelui de consiliu judeţean, vom nominaliza o persoană, deoarece apreciez că liderul, cel mai prestigios om al nostru, care va candida pe lista PND pentru CJC, trebuie cunoscut de la început“, a adăugat preşedintele PND, deputatul Daniel Fenechiu. El a recunoscut că, la nivel de ţară, PND are ca obiectiv un scor de 7-8% la alegerile locale, dar la Constanţa ţinta este peste media partidului, pentru că s-au reuşit menţinerea structurii PPDD, relaţionarea PND Constanţa cu diverse grupuri din zona partidelor, precizând, în plus: „Am un feeling în acest sens.“

15 martie, ziua „surpriză“ pentru aliaţi

Pe 9 aprilie, la Bucureşti, va avea loc al doilea congres al PND, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentaţi candidaţii PND pentru funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. Însă, la nivel judeţean, PND a încheiat un protocol de colaborare cu PNŢCD şi PRU pentru susţinerea unui candidat unic la Primăria Constanţa. Iniţial, s-a anunţat că fiecare formaţiune îşi va desemna un candidat, iar cel mai bine clasat în opţiunile electoratului va intra în competiţie din partea celor trei partide. Atunci, PND Constanţa s-a lăudat că are trei doritori ale căror nume nu au fost anunţate şi va decide mai târziu pe cine susţine.
 
Ieri, liderul naţional al PND a afirmat: „Respectăm înţelegerile făcute, dar în protocol scrie cel mai bine clasat. Eu cred că se va respecta protocolul şi candidatul va fi din partea PND (…) Estimez că, în jur de 15 martie, am putea anunţa candidatul. Sunt convins că reprezentanţii PNŢCD şi PRU îşi doresc să-l susţină pe cel mai bine clasat candidat, iar când acesta, întâmplător, va fi din PND, pe acela îl vor susţine. Eu cred că va fi din PND şi cred că va fi susţinut şi de domnul Bădrăgan (n.r. preşedintele PRU Constanţa) şi de PNŢCD“, a punctat Daniel Fenechiu.
 
Liderul PND a ţinut să sublinieze că va fi timp suficient pentru atragerea cât mai multor susţinători pentru candidatul PND la Primăria Constanţa, pentru că „este o persoană cu notorietate, cunoscută şi care nu a făcut politică la nivel înalt“. „Conducerea centrală a fost informată şi este de aceeaşi părere“, a concluzionat preşedintele PND, deputatul Daniel Fenechiu.

Citeşte şi

Colaborare atipică între PNŢCD-PRU şi PND Constanţa
Alianţă… pentru mandatele de primari (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii