Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Democrat liberalul Nicolae Anghel nu mai candidează. Camelia Pleşca l-ar putea înlocui în Colegiul 2

ro

27 Oct, 2012 01:50 3212 Marime text
Nicolae_Anghel.jpgDemocrat liberalul Nicolae Anghel a anunţat, ieri, că nu va mai candida pentru un mandat de deputat în Colegiul 2. Amintim că Anghel primise aviz negativ din partea Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru o candidatură la alegerile generale din 9 decembrie.

Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, şi-a motivat decizia prin intermediul unui comunicat de presă. „Pe rolul Curţii de Apel Constanta, Sectia II - a civilă de contencios administrativ şi fiscal se află Dosarul instanţa nr. 958/36/2012, reclamant Anghel Nicolae, pârât: Agenţia Naţională de Integritate, având ca obiect: suspendare şi anulare Raport de evaluare nr. 32813/G/II din 03.07.2012. În fapt, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 81 din 13.07.2007, am fost desemnat să reprezint primăria, respectiv Consiliul Local al Comunei Castelu, în cadrul Adunării Generale a acţionarilor - S.C. RAJA S.A. Constanţa, calitate pe care am deţinut-o până la data de 21.12.2011, când prin Hotărârea Consiliului Local nr. 134 din 21.12.2011 a fost abrogat art. 3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 81 din 13.07.2007. Menţionez că din toţi primarii care reprezentau U.A.T. - urile din judeţul Constanta în A.G.A. - S.C. RAJA doar şase primari (aparţinând PDL): Castelu, Poarta Alba, Valu lui Traian, Albeşti, Costineşti şi 23 August au avut sesizare de incompatibilitate făcută la ANI de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa", a explicat democrat liberalul, prim-vicepreşedintele PDL Constanţa.

În altă ordine de idei, Anghel a făcut referire şi la dosarul penal nr. 2418/256/2012, aflat pe rolul Judecătoriei Medgidia, în care parte vătămată este Dumitru Moflic, iar Nicolae Anghel - pârât. „Referitor la dosarul penal nr. 2418/256/2012, aflat pe rolul Judecătoriei Medgidia, parte vătămată Moflic Dumitru şi pârât Anghel Nicolae, pentru fond - abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, precizez că prin sentinţa civilă nr. 2007/C din 05.10.2007 a Judecătoriei Medgidia, Comisia Locală de Fond Funciar Castelu a fost obligată să îl pună în posesie pe reclamant cu suprafaţa de şase hectare, teren arabil. S-au făcut demersurile necesare în Comisia Locală de Fond Funciar şi prin Procesul Verbal nr. 57 din 26.06.2008 a fost pus în posesie cu suprafaţa mai sus menţionată. Documentaţia a fost înaintată spre soluţionare Comisiei Judeţene de Fond Funciar Constanţa în vederea eliberării titlului de proprietate care a fost emis la data de 13.06.2012, titlu de proprietate înmânat reclamantului".

Anghel susţine, de asemenea, că „acţiunea reclamantului îndreptată asupra subsemnatului este nefondată deoarece principalii factori care au dus la întârzierea emiterii titlului de proprietate au fost: Comisia Judeţeană de Fond Funciar Constanţa şi Secretarul comunei (şi al Comisiei Locale de Fond Funciar) care, deşi avea atribuţii de serviciu privind ţinerea evidenţei dosarelor aflate pe rolul Instanţelor de Judecată şi al lucrărilor de secretariat pentru Comisia de Fond Funciar, nu a făcut demersurile legale pentru întocmirea documentaţiei şi transmiterea acesteia către Comisia Judeţeana de Fond Funciar în vederea eliberării titlului de proprietate, fiind sancţionată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa prin aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrative în dosar nr. 1013/P/2008".

În final, democrat liberalul menţionează că, din punctul său de vedere, a avut „o poziţie de echilibru şi verticalitate", respectând doctrina şi principiile politicii de dreapta, şi asta încă din 1996. Pentru că, susţine el, nu doreşte să aducă prejudicii PDL-ului, respectiv ARD-ului, Nicolae Anghel a decis să-şi retragă candidatura pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 2.

Camelia Pleşca, în locul lui Anghel?

Cât despre democrat liberalul care îl va înlocui pe Anghel, potrivit declaraţiilor liderului PDL Constanţa, Gigi Chiru, ar putea fi vorba despre Camelia Pleşca. „Posibilul înlocuitor al lui Nicolae Anghel este Camelia Pleşca, din Medgidia. De altfel, ea avea deja votul Biroului Permanent Judeţean pentru o candidatură la parlamentare". Camelia Pleşca este, de profesie, economist.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marius 29 Oct, 2012 07:45 verificati pe siteul min justitiei www. just.ro ce si cate dosare penale si civile are pe rol, in calitate de parat sau debitor.