Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deconcentrate care inca isi mai asteapta sefii

ro

10 Apr, 2009 03:03 2653 Marime text

colaj_susdr.jpgÎncet, încet instituţiile deconcentrate din Constanţa îşi schimbă conducerile * În ciuda lipsei de comunicare între PSD şi PD-L¸ instituţiile îşi aşteaptă noii directori

De săptămâna trecută, când fuseseră schimbaţi din funcţie 18 directori, alţi doi şefi s-au instalat în fotoliul de director, Aurel Şuşman, la APIA, şi Valentina Munteanu - la Direcţia de Muncă, Familie şi Protecţie Socială.

Deşi a trecut suficient timp de când au avut loc negocierile între cele două partide aflate la guvernare pentru împărţirea instituţiilor deconcentrate din municipiu, lucrurile sunt departe de a se încheia. Disputele pesediştilor şi pedeliştilor în privinţa unor instituţii regionale asupra cărora nu se stabilise exact cărei formaţiuni îi revine schimbarea conducerii ţin încă fierbinte subiectul reprezentat de viitoarele schimbări. Chiar dacă alianţa la Constanţa este una pur formală, cu şefi de partide care nu comunică în niciun fel, ca şi cum lucrurile ar merge ca pe roate, până acum câteva zile nu se vehiculase nicio întâlnire care să soluţioneze o parte din problemele stringente ale alianţei.
De la finele săptămânii trecute, echipele de negociere ale PSD şi PD-L Constanţa trebuiau să se reunească pentru a lămuri, în mod special, aspectele ce ţin de preluarea de către social-democraţi a câtorva posturi de conducere din instituţii cu responsabilităţi regionale. Abia în cursul zilei de ieri a fost programată o întâlnire între PD-L-işti şi PSD-işti.

Se aşteaptă următoarea schimbare

Numai în ultima săptămână, doi dintre şefii instituţiilor deconcentrate din municipiu au fost schimbaţi. Cel care a inaugurat seria învestirilor în această săptămână a fost Aurel Şuşman, care l-a înlocuit pe Dumitru Mergeani de a Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. A urmat apoi Valentina Munteanu, la Direcţia de Muncă, Familie şi Protecţie Socială, care i-a luat locul Danielei Dragomir. Acum două zile, circula zvonul potrivit căruia pedeliştii şi-ar pune omul lor la Direcţia Regională Poşta Română. În fond, chiar liderul Mircea Banias anunţa că, în aceste zile, se aşteaptă ordinul de numire a avocatului Alexandru Maxim în funcţia de director al instituţiei.

Florian_Constantin_001.jpgUnde se mai fac înlocuiri?

Din categoria celor care aşteaptă de pe o zi pe alta să fie numiţi în noile fotolii de şefi face parte Şenol Zevri (PD-L), la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Florian Constantin (PD-L), la Inspectoratul Teritorial de Muncă, şi Ioan Toanchină, la Unitatea de Administrare Judeţeană ANIF (PD-L). Nici Cristina Brânzoi, susţinută de PD-L pentru Direcţia Judeţeană de Tineret, nu a fost încă pusă pe funcţie. În aceeaşi situaţie se află colegul său, Romulus Mincă, nominalizat pentru AJOFM. Tot din categoria celor susţinuţi de PD-L pentru a ocupa funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate ce le-au revenit mai fac parte şi Gheorghe Balaban, de la Inspectoratul de Concurenţă, şi Mihai Cloceanu - de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR). În aşteptarea funcţiilor sunt şi Mihai Panaitescu - Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă, Ioan Toma - la Direcţia de Telecomunicaţii, Viorel Popescu, la Centrul Român pentru Comerţ Exterior, Ianca Vasile - Direcţia Regională de Metrologie Legală, Gheorghe Buşu - Direcţia Generală de Statistică a Judeţului şi Gheorghe Şuţu - Oficiul de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare.
Nici Onorius Bârsan nu a fost numit la Unitatea Fitosanitară, la fel şi la Inspecţia Sanitară şi de Vânătoare, la Loteria Română - Hristu Tararache - şi la Inspecţia Silvică şi de Vânătoare. Bogdan Vâlsan, susţinut de social-democraţi, ar urma să ocupe funcţia de şef la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, în aceeaşi categorie aflându-se şi Daniela Ţurcanu-Caruţiu, propusă pentru Direcţia Judeţeană Pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Geronimo Brăescu - la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Cristina Samoilă - la Casa Judeţeană de Pensii. Nici liderul tineretului pesedist din municipiu, George Vişan, propus pentru Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie, nu a fost, până la acest moment, instalat în funcţie. Fotoliile de şefi mai sunt aşteptate de Mihaela Ristea - la Autoritatea Judeţeană de Plăţi Sociale, Gabriel Tufeanu - la Regia de Exploatare a Filmului, Ştefan Popa - la Unitatea de Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie, Sanda Gabriela Radu - la Biroul de Rentă Viageră şi de Mircea Chirpală - la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor. Acestora li se alătură pesedistul care va fi instalat în funcţie la Oficiul de Pedologie.

{mos_ri:PSD,PD-L}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii