Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dancu comenteaza pe blog "executia" de la Mamaia

ro

02 Jul, 2008 00:00 727 Marime text

Fostul presedinte al organizatiei judetene PSD Cluj, Vasile Dancu, inlaturat din functie in urma Comitetului Executiv al PSD, ce s-a desfasurat la Mamaia, povesteste si comenteaza pe blogul sau despre eveniment.

"Reportaj cu streangul de gat - note de la o executie", isi intituleaza Vasile Dancu comentariile pe care le face pe blogul sau, pe marginea sedintei Comitetului Executiv al PSD, de vinerea trecuta, de la Mamaia. "Cand ma gandesc ca se intampla, desi pare absurd, ca fiul si fiica mea sa traiasca intr-o Romanie in care Nicusor Constantinescu, Oprisan sau Dragnea (liderii filialelor PSD din Constanta, Vrancea si, respectiv, Teleorman), considerati artizanii deciziei privind sanctionarea organizatiilor transilvanene, se viseaza ministri, imi vin in minte doar doua ganduri: emigratia sau haiducia. Inseamna ca statul este complet absorbit de grupari si clanuri si politica nu mai are sens. Are loc o tribalizare a politicii", comenteaza Vasile Dancu. Acesta face trimitere si la contributia liderului PSD, Mircea Geoana, la "executie". "Discreta, perfecta, profesionista", scrie Dancu despre participarea lui Geoana. Presedintele PSD este ironizat de liderul clujean, care spune ca Geoana "s-a luptat sa evite votul pentru sanctiuni, dar nu a vrut sa puna la vot propunerea majoritatii de a nu se sanctiona nicio organizatie". Dancu il acuza pe Geoana ca a pus in practica "un procedeu de falsificare a votului intitulat falsa alternativa", obligand liderii de organizatii sa opteze intre sanctionarea filialelor care au obtinut sub 20 la suta la alegeri si sanctionarea celor care au obtinut sub 25 de procente, "obligandu-i pe amaratii aflati intre 20 la suta si 25 la suta, adica majoritatea, sa voteze impotriva noastra". Dancu face referire si la atitudinea sefului de campanie, Miron Mitrea, pe care sustine ca nu o intelege. "Nu inteleg cum a putut participa Miron Mitrea la aceasta inscenare. El este un om inteligent si cu un simt de orientare iesit din comun. El gandeste bine prospectiv si stie ca guvernele facute la betie, de dinainte de alegeri, nu au nicio sansa. Nu cred ca a vrut sa-si sacrifice prietenii, dar nici nu inteleg cum l-au convins sa se bage", mai precizeaza Dancu.

"Mi-era frica sa nu alunec pe vreo dara de bale"

El povesteste ca, dupa patru ore de dezbateri, la finalul votului prin care s-a decis dizolvarea conducerilor filialelor cu rezultate slabe, "tuturor li s-a facut urgent foame". "Nu s-a mai discutat nimic, toti se gandeau doar la mancare si vorbeau despre aceasta senzatie. Era o foame care se transmitea bioenergertic, ii vedeam salivand. Oare asa se intampla si in Evul Mediu, dupa participarea la executii? O fi un mod de a alunga greata? O fi o forma de bulimie nervoasa? Raman cu imaginea unor oameni care se grabeau pe scari sa uite gustul sangelui, indesandu-si pe gat ciorba de burta si mici. Coborand pe scari, mi-era frica sa nu alunec pe vreo dara de bale", mai scrie Dancu, folosind stilul beletristic.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii