Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Nicolae Rahau va fi candidatul PRM la Primarie

ro

14 Feb, 2004 00:00 1717 Marime text

Senatorul a demisionat joi seara din PSD, iar ieri s-a inscris in PRM * Surse din cadrul partidului au afirmat ca Rahau are mari sanse sa preia si postul de presedinte al organizatiei judetene

Senatorul de Constanta Dan Nicolae Rahau a demisionat din PSD, motivand, in cererea de demisie inaintata, joi, sefului grupului parlamentar PSD din Senat, Ion Solcanu, ca nu poate accepta ca prin prezenta lui in partidul de guvernamant sa gireze un presedinte de organizatie cum este Radu Mazare. Dan Nicolae Rahau a declarat ca nu isi asuma raspunderea de a fi in acelasi partid cu actualul primar al Constantei si ca "aceasta raspundere trebuie sa si-o asume cei care au hotarat, impotriva statutului PSD, ca Radu Mazare sa fie presedintele organizatiei judetene Constanta. "Nu pot fi solidar cu ei in acest demers", a spus Rahau. Conducerea centrala a PSD a hotarat, marti, in Delegatia Permanenta, excluderea senatorului Dan Nicolae Rahau din Delegatia Permanenta a Organizatiei judetene PSD Constanta. Alaturi de el au fost exclusi si deputatii PSD Stefan Giuglea si Octavian Mitu. In locul lor, in forul de conducere al filialei locale au fost introdusi un fost membru PSM, un primar dintr-o comuna constanteana si un profesor de la Universitatea Maritima Constanta. Aflati ieri la sediul PSD Constanta, unde au condus sedinta Delegatiei Permanente interimare, Octav Cozmanca, Miron Mitrea si Bogdan Niculescu Duvaz au lasat sa se inteleaga ca demisia senatorului nu este o surpriza pentru ei. "Unii muncesc sa ajunga presedinti, altii se supara si pleaca pentru ca nu le dam functii", a replicat Cozmanca. Senatorul Dan Nicolae Rahau s-a inscris, tot ieri, in PRM si va candida la Primaria municipiului Constanta, dupa cum a anuntat ieri chiar presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Rahau este urmat in PRM de zece consilieri locali si circa 2000 de membri ai PSD. Potrivit liderului PRM, prin venirea senatorului Rahau, grupul parlamentar al PRM din Senat va avea 40 de parlamentari. Senatorul Dan Rahau, prezent la conferinta de presa a PRM, a declarat ca a ales PRM fiind nemultumit de "presiunea" la care era supus de multa vreme si pentru a da "un semnal impotriva coruptiei". Rahau este al patrulea parlamentar al partidului de guvernamant care, in ultimele patru luni, a intrat in PRM. Demisia lui Rahau nu a fost comentata in nici un fel de Radu Mazare, care s-a aratat neinteresant de subiect. Liderii centrali au explicat si fenomenul "volatilizarii" celuilalt senator, Viorel Pana. Cozmanca a explicat ca Pana devenise membru PSD in urma adeziunii depuse la centru, dar a dat asigurari ca de astazi inainte nu mai este. La randul sau, ministrul Miron Mitrea a lasat sa se inteleaga ca plecarea din partid a oamenilor de factura lui Pana reprezinta un lucru bun. "Este pentru a doua oara cand senatorul Pana pleaca din PSD, pentru ca a obtinut ce-a dorit", a conchis Mitrea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Misu 28 May, 2015 09:43 Dlor ,terminati odata cu beizadelele comuniste,nu le mai acceptati in viata politica si daca vreti si in celelalte sectoare de activitate.Acestia promoveaza stilul vechi de gandire ,bolnavicios dealtfel cum se vede la nivel national.Aceste aspecte au dus la prabusirea intregii economii la compromiterea daca vreti a demnitatii romanesti peste tot in lume.Ne vor trebui multi ani de verticalitate politica si administrativa pentru a sterge aceasta pata neagra de pe fata romaniei.