Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Nicolae Rahau a inceput periplul electoral in Santierul Naval

ro

15 May, 2004 00:00 815 Marime text

Candidatul PRM la Primarie are in vedere problemele navalistilor

Din "Echipa Corecta" propusa de PRM si sustinuta de senatorul Rahau pentru Consiliul Local si cel Judetean fac parte si vicepresedintele sindicatului muncitorilor din cadrul SNC, Dede Perodin, si directorul tehnic al santierului, Modin Asan * Echipa PRM a vizitat principalele sectii din cadrul santierului si a luat contact cu problemele semnalate de muncitori * Dan Rahau a vorbit lucratorilor din santier despre intentia sa de a initia audientele la locul de munca, fapt ce ar inlesni mult mai usor contactul cu cetateanul #Aceasta initiativa face parte din strategia de debirocratizare a administratiei publice

Senatorul Dan Nicolae Rahau, candidatul PRM la Primaria Constanta, impreuna cu echipa sa de consilieri au inceput ieri intalnirile cu electoratul constantean. Periplul s-a desfasurat in incinta Santierului Naval Constanta, care, in opinia candidatului PRM, reprezinta cel mai important reper pentru viata economica si sociala a urbei. Din "Echipa Corecta" propusa de senator pentru Consiliul Local si cel Judetean fac parte si vicepresedintele sindicatului muncitorilor din cadrul SNC, Dede Perodin, si directorul tehnic al santierului, Modin Asan. Echipa PRM a vizitat principalele sectii din cadrul santierului si a luat contact cu problemele semnalate de muncitori. Asa a aflat, de pilda, candidatul PRM ca principala problema a navalistilor este pasajul de la intrarea in port, zona Poarta 4 Acestia s-au plans ca le este teama sa circule pe pasajul insalubru si neiluminat la orele de sosire sau plecare de la locul de munca. Oamenii sustin ca in acest loc s-au petrecut multe jafuri, iar autoritatile nu au luat nici o masura pentru refacerea lui. Principalele subiecte abordate de candidatul PRM in cadrul discutiilor purtate cu muncitorii din cadrul santierului s-au referit la necesitatea construirii locuintelor pentru tineri, acordarea de facilitati pentru pensionari, modernizarea si reducerea costurilor transportului urban. In privinta locuintelor pentru tineri, candidatul PRM la Primaria municipiului Constanta, Dan Rahau, a afirmat ca are o solutie pentru constructia de case ieftine cu implicarea directa a primariei. "Cine vorbeste despre Constanta trebuie sa ia in considerare Santierul Naval si pe cei care muncesc aici, oameni cu probleme sociale. Tocmai din acest motiv am insistat ca pe listele PRM pentru Consiliul Local si cel Judetean sa se regaseasca si reprezentantii acestei categorii de salariati, care trebuie sprijiniti in administratie de oameni care provin din interiorul santierului si cunosc problemele specifice", a afirmat senatorul Dan Rahau. Cei doi reprezentanti ai navalistilor care au sanse mari sa devina consilieri sunt decisi ca impreuna cu conducerea partidului si cu viitoarea administratie locala sa faca demersuri pentru ca muncitorii din SNC sa fie incadrati in grupa de munca "conditii speciale", conform ordonantei Executivului, aflata in vigoare, date fiind conditiile grele in care navalistii isi desfasoara activitatea. Totodata, reprezentantii SNC care candideaza pe listele PRM isi propun ca din postura de consilieri sa intreprinda toate diligentele legale pentru trecerea in patrimoniul SNC a bazei sportive, nautice si a clubului SNC, obiective importante pentru organizarea unor evenimente sau petrecerea timpului liber al celor care muncesc in santier.

Candidatul PRM va institui sistemul de audiente la locul de munca

Dan Rahau a vorbit lucratorilor din santier despre intentia sa de a initia audientele la locul de munca, fapt ce ar inlesni mult contactul cu cetateanul. In viziunea candidatului PRM la Primarie, primarul are obligatia sa se deplaseze la societatile comerciale, institutii pentru a-i asculta pe cetateni. Aceasta initiativa face parte din strategia de debirocratizare a administratiei publice. "Vrem sa deschidem portile primariei, sa venim noi in intampinarea cetatenilor", sustine Dan Rahau. Dand dovada de experienta politica, senatorul considera deosebit de importante vizitele sale, in calitate de primar, si in zonele aflate la periferia orasului. In acest sens, candidatul PRM se va afla, in urmatoarele zile, in cartierele marginase ale Constantei, pentru a le explica cetatenilor oferta sa administrativa. Un alt aspect important propus de "Echipa Corecta" - PRM - Dan Rahau -este profesionalizarea functionarilor publici din cadrul Primariei. Candidatul la functia de consilier local, Horia Caliminte, sustine ca, dupa 6 iunie, functionarii din administratia locala vor lucra in echipa si se vor deplasa personal la sediile agentilor economici pentru a le rezolva solicitarile, iar acestia din urma nu vor mai fi obligati sa-si piarda timpul la biroul de relatii cu publicul al Primariei. De asemenea, in cazul in care va castiga alegerile, "Echipa Corecta" intentioneaza sa scoata la vanzare, prin intermediul unor licitatii transparente, toate spatiile aflate in proprietatea Primariei, privatizarea fiind, in opinia PRM, singura sansa pentru stoparea coruptiei si dinamizarea mediului economic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii