Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș Proiectul legii salarizării unitare poate să ajungă la începutul anului viitor în Parlament

ro

17 Nov, 2016 19:58 2687 Marime text
Proiectul legii salarizării unitare ar putea să ajungă în Parlament la începutul anului viitor, a anunțat astăzi premierul Dacian Cioloș.
 

"La începutul anului viitor ar putea să ajungă în Parlament și apoi, sigur, depinde de cât vor dura discuțiile în Parlament", a declarat prim-ministrul, într-o emisiune la TVR.

 
Potrivit lui Cioloș, ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principiile și la calculele care vizează acest proiect de act normativ.
 

"Avem aproape finalizată baza de date (...) și sper eu — oricum ăsta e obiectivul nostru — înainte de a finaliza mandatul să putem pune pe masa Guvernului un astfel de proiect de lege", a precizat Cioloș.

 
Prim-ministrul a subliniat că este necesară finalizarea bazei de date în care trebuie introduse toate informațiile.
 

"Când am început în primăvară să lucrăm la legea asta a salarizării unitare și am folosit diferite modele de calcul, ne-am dat seama că modelele de calcul nu valorează nimic dacă nu ne putem raporta la o bază de date a realității din teren, și am început să constituim baza aceea de date. Și ne-am dat seama că (...) sistemul informatic în care trebuiau introduse toate aceste date la Ministerul Muncii era controlat de o firmă privată, care primise bani de la stat ca să creeze baza asta de date. (...) Pe măsură ce avansăm în baza de date cu colectarea tuturor salariilor în plată, vom putea să punem pe masa Guvernului și apoi a Parlamentului și o lege a salarizării unitare care să fie realistă", a explicat Cioloș.

 
Potrivit premierului, trebuie avute în vedere și aspectele care țin de mobilizarea resurselor.
 

"Sunt două chestiuni principale (...) cea legată de baza de date pentru a ști realitatea din teren și pentru a vedea o anumită metodă de calcul al salariilor, ce impact are concret asupra fiecărui salariu, și în al doilea rând să găsim cea mai bună modalitate, în funcție și de evoluția bugetară, ca să putem mobiliza cât mai multe resurse posibile din cele necesare pentru ca în următorii 4 — 5 ani (...) să putem să rezolvăm inechitățile astea. Ele nu se vor putea rezolva din punct de vedere bugetar de la un an la altul, dar obiectivul nostru este să dăm o perspectivă clară. (...) Chiar i-am cerut ministrului, dacă tot lucrează la sistemul ăsta informatic, să încercăm să punem la punct o aplicație, care (...) să permită oricui, introducând-și anumite date legat de salariul pe care îl are, de unde lucrează, (...) să vadă cum va evolua salariul lui", a arătat Dacian Cioloș.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii