Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curte asiduă pentru Vergil Chiţac Gheorghe Dragomir - „Noi trebuie să ne ridicăm la valoarea celui care poate să acceadă“

ro

08 Dec, 2015 00:00 3903 Marime text


Liberalii vor să afle care dintre colegii de partid interesaţi să obţină un mandat de primar sunt preferaţi de alegători. Potrivit deputatului Gheorghe Dragomir, copreşedinte al PNL Constanţa, sunt în derulare mai multe sondaje de opinie care vor trebui definitivate cât mai curând, astfel încât, până cel mai probabil la 1 februarie 2016, să stabilească şi candidaţii.
 
Primul sondaj, ale cărui rezultate vor fi cunoscute în această săptămână, va fi cel efectuat la nivelul municipiului Constanţa. Din spusele lui Dragomir, se înţelege că sondajul va „decide“ candidatul PNL care ar urma să fie susţinut în competiţia electorală din vara anului viitor. „Dacă vom face un alt sondaj pe Constanţa, va fi doar pentru a afla care este evoluţia candidatului desemnat, deşi este suficient să ne dăm seama din unul. Este o cercetare destul de laborioasă în care nu vedem doar câte voturi ar primi“, a afirmat liderul PNL.
 
Dintre persoanele incluse în sondajul PNL pentru Primăria Constanţa, cel mai mare interes l-a generat  prof. dr. ing. Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, cu care Gheorghe Dragomir a confirmat că s-a întâlnit şi a mai discutat. Cât priveşte candidatura acestuia la conducerea administraţiei tomitane, liderul PNL a făcut câteva precizări: „Dumnealui, dacă doreşte, va candida doar dacă sondajul îl încurajează. Dacă sondajul va fi încurajator, sunt convins că va candida. Cred că va avea o largă susţinere din partea multora, a multora care nu fac politică. Probabil că se va şi înscrie în PNL, nu ştiu…Primul răspuns este aşa: sondajul mă încurajează, voi candida. Până nu devine candidat, există lucruri care nu sunt încă clare“, a declarat liderul PNL Constanţa.

Nesiguranţă în rândul PNL

În opinia lui Dragomir, prof. dr. ing. Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, vrea să intre într-o competiţie în care are şanse să câştige. Cât priveşte înregimentarea acestuia în PNL, situaţia este incertă şi o recunoaşte şi liderul liberal. De altfel, nesiguranţa liberalilor în privinţa atragerii lui Chiţac de partea lor este voalat demonstrată chiar de Dragomir, care a lăsat să se înţeleagă că partidul trebuie să se ridice la nivelul candidatului pe care şi-l doreşte. „Vrea să intre într-o competiţie pe care o câştigă şi este firesc. Cu înscrierea rămâne de văzut. Întâi să se hotărască dacă va candida şi, după aceea, să vedem dacă noi suntem în stare să-i punem alături echipa sau oamenii cu care crede că poate merge mai departe. Când pleci spre o asemenea candidatură, deci candidezi singur, nu eşti obligat să te duci într-un partid. Noi trebuie să ne ridicăm la valoarea celui care poate să acceadă, nu invers“, a concluzionat deputatul Gheorghe Dragomir. 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hannibal 21 Dec, 2015 07:33 Liberalii n-au sanse sa castige primaria .Au pierdut cu succes pana si " marii" liberali Hasotti si Manea desi au folosit toate mjloacele , inclusiv elefantul. Cine vrea sa fie sincer cu el insusi si cunoaste cat de cat in ce consta politica , nu poate ierta PNL pentru grava eroare aliindu-se cu PSD. Din momentul infiintarii USL liberalismul , atata cat era si cum era s-a compromis definitiv . Cu vechea garda care nu numai ca s-a predat dar a si murit (politic) nu se mai poate face nimic.Nu numai amiralul - doctor-profesor Chitac , dar nici Nelson nu va reusi sa sa-i invinga pe pesedistii constanteni. care au asigurata victoria datorita voturilor celor pe care PSD-ul i-a saracit si-i manipuleaza in continuare. Amiralul Chitac nu va putea face nimic decat in situatia in care , toti cei de la primarie vot fi inlocuiti, inclusiv cei de la " descentrate".Militarul de cariera nu va putea intelege niciodata mentalitatea civilului. Dl Chitac va avea soarta dlui colonel Oscar Benes care s-a convins de acest lucru cand a pierdut la alegerile de la primarie si cand a fost director la " pensii". Dl Chitac , ar putea accepta sa candideze , cu conditia ca toata conducerea PNL Constanta sa dispara, altfel gasca lui Hasotti il vor manca de viu , cu uniforma cu tot.Citesc comentariul semnat Croitoru Adela si vreau sa-i spun ca amiralul Chitac este militar de cariera in timp ce Ontanu este un fost tehnician din constructii care a fost tot timpul numai secretar de partid la Grupul 2 santiere -CCMB- si care a reusit prin mijloace necinstite sa urmeze cursurile Academiei " Stefan Gheorghiu". Ontanu a primit gradul de general la fel ca alti politruci avand doar un singur merit : Spaga . Sa nu ne facem iluzii. Fara primar nu ramanem . Primarul bun are sa apara cand noi vom fi mai buni. Pana atunci, rabdare si tutun .
  • croitoru adela 14 Dec, 2015 11:17 Un general Ontanu si la Constanta!!!!???este tot ce ne mai lipseste, ca tot arata orasul nostru ca parasit, dupa razboi.