Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum vede primarul Cristian Radu eliminarea taxei de paragină

ro

17 Jan, 2013 22:31 1745 Marime text
taxa.jpgPrimaria Mangalia a eliminat taxa de paragină instituită de fostul primar Claudiu Tusac după ce şapte agenţi economici au contestat-o în instanţă şi au avut şi câştig de cauză.

Actualul primar, Cristian Radu, susţine că agenţii economici au câştigat procesele intentate Primariei Mangalia pe bună dreptate întrucât fosta conducere a administraţiei locale a introdus taxa, dar nu a emis şi reglementările privind aplicarea ei. Ca atare, taxa de paragină exista doar pe hârtie, neputând să producă efecte.

Primarul Cristian Radu a precizat că sentinţele primite de cei şapte agenţi economici sunt definitive şi irevocabile.

Şeful autorităţii locale nu ia în calcul instituirea altei taxe, întrucât în legislaţia autohtonă este prevazută o sancţiune pentru cei care îşi lasă clădirile în paragină.

Edilul a explicat, de altfel, că taxa introdusă de fostul primar nu-şi avea sensul. „Această taxă introdusă de fostul primar exista deja. Mai precis, în legislaţia românească este prevazută o sancţiune pentru cei care îşi lasă clădirile în paragină. Aşa că nu înţeleg de ce a fost necesar să fie introdusă taxă de paragină printr-o hotarare de Consiliu Local, o taxă care nici nu putea fi aplicată", a subliniat Cristian Radu. Şeful autorităţii locale afirmă că va apela la sancţiunea prevazută de lege, prin organele de specialitate, daca va fi cazul.

Ca atare, chiar dacă taxa de paragină a fost eliminată, Cristian Radu, susţine că există în continuare măsuri coercitive care să-i determine pe agenţii economici din Mangalia să ia atitudine în privinţa reabilitării faţadelor imobilelor deţinute. Vorbim de agenţii economici care şi-au lăsat proprietăţile în paragină, afectând astfel imaginea staţiunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii