Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum „pier" cei mai longevivi primari ai Constanţei Ioan Suciu - „Mă aşteptam să pierd alegerile"

ro

16 Jun, 2012 00:32 2255 Marime text
03-primar.jpgAlegerile locale din acest an au avut rezultate dramatice pentru cei mai longevivi şefi de autoritatea locală din judeţ. Primarii pe viaţă au fost înfrânţi sau au câştigat la o diferenţă foarte mică de voturi.

Un top trei al celor mai longevivi primari îi avea ca protagonişti înainte de alegerile locale pe social-democratul de la Negru Vodă, Ion Nicolin, pe social-democratul Cristea Gâscan de la Independenţa şi pe Ioan Suciu, primarul PSD de la Ciobanu. Primii doi şi-au menţinut în continuare recordul în privinţa longevităţii, deşi au fost la doar câteva voturi distanţă de pierderea unui nou mandat. Primarul Ioan Suciu, în schimb, a fost învins la o diferenţă de opt procente.

Doar 27 de voturi l-au făcut primar pe Nicolin

Cel mai longeviv primar din judeţul Constanţa este în continuare Ion Nicolin, care a petrecut deja 22 de ani în administraţia publică locală de la Negru Vodă şi care mai are de condus alţi patru ani. Deşi a prins încă un mandat, primarul nu este mulţumit de rezultatul alegerilor din acest an, dar declară că „acesta este situaţia", dând de înţeles că nu toţi oamenii săi au fost de încredere, fapt ce explică, potrivit primarului, şi rezultatul slab obţinut în alegeri. „Nu m-a mulţumit rezultatul, dar aceasta este situaţia. Sunt sigur că nici opoziţia nu a fost mulţumită să piardă doar cu câteva procente. Am avut 27 de voturi în plus faţă de candidatul poziţionat pe locul doi", a declarat primarul Ion Nicolin. Deşi rezultatul alegerilor din acest an a fost unul dramatic, Ion Nicolin nu spune NU unui nou mandat. „Peste patru ani de zile este posibil să candidez, depinde cum se vor comporta colegii mei. Dacă voi avea sprijinul acestora şi al cetăţenilor, tot eu voi fi primar. Dacă nu voi avea susţinerea necesară, mă voi retrage", susţine Ion Nicolin.

Gâscan: „Mi-a cam ajuns, este prea mult deja"

Cristea Gâscan este primar la Independenţa de 19 ani. În urma alegerilor din acest an, Gâscan şi-a menţinut recordul în privinţa longevităţii datorită celor 40 de voturi obţinute în plus faţă de contracandidatul poziţionat pe locul doi în preferinţele localnicilor. Nici primarul Cristea Gâscan nu este mulţumit de rezultat. „Cred că meritam mai mult. Dar contracandidaţii mei au dovedit că au putere financiară, convingând astfel electoratul să-i voteze. Eu nu am dat nicio cutie de chibrituri", susţine primarul. Cristea Gâscan afirmă că nu mai doreşte un nou mandat. „Mi-a cam ajuns, este prea mult deja. În aceleaşi timp, văd o dorinţa a oamenilor de schimbare", susţine unul dintre cei mai longevivi primari din judeţ. Înainte de a pleca de la şefia administraţiei publice locale, primarul vrea să termine de construit biserica din Independenţa, proiect pe care dacă nu l-ar duce la bun sfârşit ar regreta.

Suciu: „Este timpul să stau în umbră"

Ioan Suciu declară că se aştepta să piardă alegerile. „Jocurile erau deja făcute, candidaţii au fost cumpăraţi uşor, aşa cum s-a întâmplat în toate localităţile din ţară", afirmă Suciu. Ioan Suciu a fost primar timp de 17 ani şi este decis să rămână pe scena politică. „În calitate de preşedinte al PSD Ciobanu, mă voi ocupa de organizarea alegerilor din toamnă pentru parlamentare", a explicat Suciu. În acelaşi timp, fostul primar nu crede că peste patru ani va mai candida la Primăria Ciobanu. „Am împlinit 60 de ani. Este timpul să stau în umbră, aşa cum stă şi Iliescu la Bucureşti, şi să-i pregătim pe alţii mai tineri să preia ştafeta", afirmă Suciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii