Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum obligă Guvernul primăriile să mărească impozitele După ce au votat pentru menţinerea impozitelor, consilierii de la Cuza Vodă sunt nevoiţi să le majoreze

ro

24 Jan, 2013 22:16 1475 Marime text
08_Cuza_Voda_Niculae_Hornet_1.jpgPrimăria Cuza Vodă se numără printre autorităţile locale nevoite să majoreze impozitele locale, din cauza unei noi decizii luate de Guvernul Ponta.

Deşi iniţial consilierii de la Cuza Vodă au votat pentru menţinerea valorii impozitelor locale, în zilele ce urmează ei se vor reuni într-o nouă şedinţă de Consiliu Local pentru a vota majorarea birurilor. Motivul? Guvernul Ponta a decis săptămâna aceasta să impună o nouă regulă în privinţa impozitării, potrivit căreia primăriile cu datorii sunt obligate să mărească impozitele locale cu 16%. „Iniţial ni s-a comunicat că este lăsată la latitudinea primăriilor decizia privind majorarea taxelor. Apoi, am fost înştiinţaţi că primăriile cu datorii sunt obligate să majoreze impozitele cu 16%. Ca atare, suntem nevoiţi să majorăm impozitele întrucât avem înregistrate datorii. În vară, am preluat primăria cu restanţe de 4.000.000 lei, vorbim de datorii lăsate de fosta administraţie", a explicat Niculae Horneţ. Şeful autorităţii locale a precizat că datoriile lăsate moştenire de fostul primar îi pun activitatea în dificultate. „Avem obligaţia de a reduce arieratele (n.r. datoriile mai vechi de 90 de zile) cu 5% lunar. Lucrul acesta pune o mare presiune pe bugetul comunei care este de aproximativ 600.000 lei", a menţionat Niculae Horneţ.

Investiţiile nu vor fi neglijate

În ciuda dificultăţilor pe care le întâmpină, primarul a precizat că nu va neglija investiţiile la nivel de localitate.

Primarul şi-a propus cu prioritate racordarea la reţeaua de energie electrică a locuinţelor din cartierul nou. Amenajarea unui teren de sport în vecinătatea sediului Poliţiei pe o suprafaţă de 2 hectare, este un alt proiect pe care şeful autorităţii locale este determinat să-l realizeze. În zona Căminului Cultural din Cuza Vodă, Niculae Horneţ şi-a propus crearea unui spaţiu de recreere cu alei, bănici şi locuri de joacă. Parcul ce se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare va fi împrejmuit, a mărturisit primarul.

Şeful autorităţii locale speră ca anul aceasta să obţină fondurile necesare astfel încât să finalizeze lucrările privind montarea reţelei de canalizare. Potrivit primarului, proiectul se află în fază finală, mai precis au mai rămas de realizat lucrările de racordare şi de refacere a carosabilului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii