Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culetu avertizeaza!

ro

15 Jan, 2009 03:12 1311 Marime text

Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa a cerut tuturor  primarilor din judeţ să ia măsuri preventive specifice sezonului rece, în ceea ce-i priveşte pe tineri.

În calitate de preşedinţi ai Comitetelor locale de situaţii de urgenţă, primarii au obligaţia de a lua măsuri preventive ce ţin de interzicerea folosirii suprafeţelor de apă ca loc de joacă pentru copii, în vederea prevenirii accidentelor generate de îngheţ. Acelaşi avertisment al prefectului Dănuţ Culeţu a fost transmis şi Inspectoratului Şcolar. Direcţiile date de reprezentantul Guvernului în teritoriu vor fi prelucrate în toate unităţile şcolare de pe raza unităţii administrativ-teritoriale. Tinerii trebuie să fie avertizaţi cu privire la pericolul generat de aventurarea pe suprafeţele lacustre care au îngheţat, în acest sens utilizându-se toate mijloacele de informare aflate la dispoziţia cadrelor didactice, materiale preventive, panouri de informare şi atenţionare, pe toată perioada sezonului rece, atât în orele de consiliere cât şi în context extraşcolar.

Şi poliţiile locale vor fi vigilente pe toată această perioadă, patrulând în zonele cu suprafeţe lacustre şi atenţionând persoanele care se află în proximitatea acestor spaţii asupra pericolului accidentelor. „Sperăm ca în acest sezon de iarnă să nu ne confruntăm cu accidente datorate îngheţului suprafeţelor de apă, iar colaborarea dintre toate instituţiile publice care gestionează prevenirea situaţiilor de urgenţă să se desfăşoare sub semnul eficienţei"  a declarat Culeţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii