Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu conturile blocate, PSD nu poate intra în campanie Organizaţia PSD Constanţa îşi va achita datoriile până la sfârşitul lunii!

ro

17 Jan, 2016 00:00 1428 Marime text


Cel mai mare partid din România are contul principal blocat. Măsura a fost luată din cauza cheltuielilor pentru lansarea campaniei prezidențiale a fostului premier Victor Ponta. Astfel, PSD datorează Primăriei Municipiului București (PMB) 50.000 de euro. Evenimentul a avut loc pe 20 septembrie 2014 pe Arena Națională. Doar închirierea Arenei Naționale a costat 50.000 de euro, bani pe care PSD îi datorează acum Primăriei Capitalei. Până când nu va fi achitată datoria, contul rămâne blocat.

Social-democrații se străduiesc să facă rost de bani pentru a acoperi datoriile, iar singura soluție este să strângă cotizațiile de la membrii de partid.
Lansarea campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta a atras zeci de mii de susținători și a fost una dintre cele mai grandioase lansări din istoria României.  Mai mult, la acea vreme a fost comparată de Monica Macovei cu manifestările din Coreea de Nord.

Nu este prima dată când conturile social-democraților sunt blocate din cauza datoriilor acumulate în urma campaniilor electorale.
În acest moment, PSD nu poate folosi acest cont pentru niciun fel de operaţiuni, însă, potrivit unor surse social-democrate, suma nu este greu de acoperit. De altfel, liderii PSD au început deja un plan pentru strângerea banilor, în special din cotizaţiile membrilor. Încasările din această sursă au crescut în ultima perioadă, iar social-democraţii au impus tuturor candidaţilor la alegerile locale şi parlamentare din 2016 să aibă cotizaţiile la zi pentru a fi eligibili.Această situaţie este cunoscută în PSD de la finalul anului trecut, însă până în acest moment datoria nu a putut fi plătită.

Ultimatum de la Dragnea, Constanţa se conformează!

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a dat un ultimatum partidului care se confrunta cu o situaţie dificilă. Dragnea spune a ajuns la o înţelegere cu toate filialele PSD prin care acestea s-au angajat să îşi plătească cotizaţiile restante.

Până la achitarea datoriei nu pot fi depuse listele electorale atât timp cât partidul are conturile blocate, cu alte cuvinte nu se pot înscrie în cursa electorală. Cotizaţiile restante se ridică la 1,7 milioane de lei. „În ceea ce  priveşte organizaţia Constanţa, situaţia va fi remediată până la sfârşitul  lunii ianuarie, de altfel fiecare organizaţie şi-a luat angajamentul ca membrii să îşi achite cotizaţiile restante” a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, Mircea Dobre. Acesta nu a dezvăluit cuantumul datoriei pe care filiala Constanţa o are către centru însă a precizat că datoriile nu sunt mai vechi de 2015 si vor fi achitate deîndată. Primii care trebuie să fie cu cotizaţia plătită la zi sunt candidaţii la alegerile locale. Cea mai mică cozitaţie din PSD porneşte de la un leu pentru simpli membri şi poate ajunge la câteva milioane de lei pe lună, funcţie de poziţia deţinută în cadrul formaţiunii politice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii