Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza economica nu sperie investitorii in imobiliare

ro

16 Dec, 2008 23:32 3719 Marime text
În şedinţa de Consiliu Local care are loc astăzi, politicienii vor avea mult de furcă. Dintre cele 148 de proiecte de hotărâre, 103 reprezintă aprobarea de PUZ-uri.

Problema nu ar fi neapărat numărul mare al proiectelor, ci în special faptul că, în nenumărate rânduri, aleşii locali din mandatul trecut au recunoscut că nu aveau habar pe unde se află construcţiile pe care le-au votat. În şedinţa de astăzi, consilierii vor ridica mâna pentru a aproba sau a respinge mai multe construcţii. Printre acestea se află un bloc cu opt etaje, pe strada Pescarilor nr. 428, al firmei Proconstruct Invest SRL, construirea unei capele mortuare pe strada Ştefan Mihăileanu nr. 66, pe un teren de 2858,14 mp atribuit în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului, dar şi ridicarea unui imobil cu trei etaje - spaţii comerciale şi locuinţă de serviciu, al cărui beneficiar este SC Ambrosiana SRL. Lista PUZ-urilor este continuată de două blocuri ce aparţin societăţii Autoprima Serv, unul cu trei şi altul cu patru etaje, pe strada Sălciilor 26B. Neculae Sofrone vrea să ridice un spaţiu comercial pe b-dul Aurel Vlaicu 41B, la care s-a gândit să adauge două etaje ce vor avea destinaţie de locuinţe. Pe strada Dionisie Cel Mic nr. 52 C se va construi un imobil cu şase etaje, pe un teren de 1.018 mp, al cărui proprietar este Constantin Bela. Lista celor care preferă să investească în imobiliare, în ciuda crizei economice mult-dezbătute, este întregită de Sorin Malcea, Simona Petronela Gheorghe, Vladimir şi Izabella Eugenia Pop. Cei patru au în plan ridicarea unui bloc cu zece etaje pe strada Prelungirea Eroilor nr. 4 - 8, pe un teren de 890 mp. SC Alexandra 2000 SRL îşi va investi profiturile într-un imobil cu şase etaje pe b-dul IC Brătianu 184 - 186, iar Medgaz schimbă regimul de înălţime de la D+P+6-7E la D+P+7-8E pentru construcţia de pe acelaşi bulevard, de la nr. 61 bis.

Gheorghe Stoica - zece etaje pe Amurgului

Aceeaşi firmă va mai face încă un bloc, cu acelaşi regim de înălţime, şi în zona Căminului de Pensionari. Pentru acest proiect se va vota modificarea HCLM 471 din 2006, privind aprobarea PUD - Lotizare pentru locuinţe, zona Căminul de Pensionari. Convocatorul şedinţei de Consiliu Local include şi proiectul pesedistului Gheorghe Stoica. Alesul local are în plan construirea unui imobil cu zece nivele pe strada Amurgului, la numărul 33. Şi  mama fostului PD-L-ist Mihai Bobe, patroana firmei Complex de locuinţe Kilometrul 4-5 SRL, supune spre votul consilierilor proiectul Mihaelei Bălaşa Mott, de pe şoseaua Mangaliei 106. Adam Liuta crede că turismul este încă o afacere bună. Aşa că vrea să investească într-un hotel de trei stele, cu şapte etaje pe bulevardul Mamaia nr. 187. Şoseaua Mangaliei pare a fi un loc preferat de investitorii în imobiliare. Ahmad Bittar s-a gândit că n-ar fi rău să facă un bloc cu regim de înălţime S+P+4-8E, la numărul 98, pe un teren de 1042,16 mp. Ginerele maestrului bucătar Neculae Nejloveanu, Florin-Marius Poduţ, face un imobil de 14 etaje pe strada Oborului, la numărul 33. Societatea Best Wood Company va oferi viitorilor clienţi o privelişte de neuitat. Firma investeşte într-un bloc cu 12 etaje, pe strada Zorelelor, lângă capătul de linie al liniei 102. Un investitor fără frică în imobiliare este şi SC Grain Sistem Service SRL. Având mai multe proiecte în plan, societatea doreşte să schimbe regimul de înălţime al construcţiei, începută pe bulevardul Mamaia, de la S+P+7E la S+P+9E. Şi SC Marco Chim SRL vrea să ridice un bloc cu multe etaje. Pe strada Adamclisi nr. 3 - 3A, beneficiarul are în plan un imobil cu zece nivele.

Bar de noapte pe Mircea

Consilierii locali vor vota astăzi şi extinderea Mc Donald's-ului de la Delfinariu. SC Mc Donald's România a depus documentaţia pentru extindere şi supraetajare parţială a construcţiei aflate pe terenul de 2164 mp, domeniu privat al municipiului Constanţa, pe care îl are în concesiune. Un bar de noapte va lua naştere pe strada Mircea cel Bătrân, la numărul 121. Beneficiarul, Ciprian Popescu, şi-a propus să îşi amenajeze locuinţa în restaurant, club şi bar de noapte, în sensul extinderii cu spaţii anexă, parter şi terasă. Se pare că ultima întâlnire din acest an a consilierilor locali va fi una lungă şi obositoare. Cele 148 de proiecte de hotărâre supuse la vot vor avea nevoie de întreaga energie a politicienilor. Însă, aleşii locali se pot bucura că investitorii nu sunt speriaţi de criză şi că încă îşi doresc să construiască în Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii