Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crin ii ia fata lui Geoana

ro

31 Oct, 2009 01:35 1828 Marime text
Lupta pentru turul II se ascute: Băsescu - 31%, Antonescu - 22%, Geoană - 21%,Oprescu - 12%

Un sondaj realizat la comanda site-ului Inpolitics de Institutul Operations Research, din Cluj, prezintă o luptă pe viată şi pe moarte între doi posibili finalişti, Crin Antonescu şi Mircea Geoană.

Distanţa între ei este de numai un procent, în favoarea liberalului. De fapt, Crin Antonescu reuşeşte să rămână în faţa lui Mircea Geoană, datorită propriei prestaţii, deşi Geoană beneficiază de suportul unui partid foarte mare. Pe această tendinţă, Crin Antonescu este cel care va ajunge în turul doi al alegerilor şi este favorit să câştige aceste alegeri.

Sondajul relevă susţinerea de care se bucură, pe mai departe, Klaus Johannis, ca premier, în ochii românilor, dar şi menţinerea la cote foarte înalte (75%) a procentului celor care cred că România merge într-o direcţie greşită.

Johannis, lider la încredere

Sondajul Operations Research îl clasează pe primul loc la capitolul „Încredere" pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, cu 38%, urmat de candidatul independent Sorin Oprescu - 37%, Crin Antonescu - 35%, Mircea Geoană - 35%, Traian Băsescu - 34% şi Emil Boc- 31%. Doar 49% dintre români anunţă că sunt dispuşi să se prezinte la vot, în timp ce 38% nu o vor face, 13% fiind plecaţi. La alegerile prezidenţiale, pe primul loc în opţiunile alegătorilor se află, în continuare, Traian Băsescu - 31%, urmat de Crin Antonescu - 22%, Mircea Geoană - 21%, Sorin Oprescu - 12%, Vadim Tudor - 6%, Gigi Becali - 6% şi Kelemen Hunor - 2%. În turul doi, Traian Băsescu ar fi învins de fiecare dintre cei trei principali contracandidaţi ai săi. Crin Antonescu ar obţine cel mai bun scor în competiţia cu preşedintele actual - 56% din voturi. Scorurile lui Mircea Geoană şi Sorin Oprescu sunt ceva mai scăzute într-o competiţie cu Traian Băsescu în turul II. Mircea Geoană ar obţine 55%, iar Sorin Oprescu - 53% din voturi.

Studiul relevă că 55% dintre români nu îl mai doresc pe actualul şef al statului în această funcţie, faţă de doar 36%, care consideră că Băsescu ar trebui să mai rămână preşedinte un mandat, 9% neavând o opinie cu privire la acest subiect.

50% dintre respondenţi cred că un tandem Antonescu preşedinte - Johannis premier ar fi benefic pentru România, în timp ce 40% nu ar fi de acord, iar 10% nu se pronunţă. Soluţia propusă de Crin Antonescu pentru ieşirea din criza politică guvernamentală explică, de altfel, şi creşterea de 4% pe care a înregistrat-o acesta în debutul campaniei electorale.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 - 23 octombrie, pe un eşantion naţional de 1.355 de persoane, atât telefonic, cât şi faţă în faţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GEORGE A. 03 Nov, 2009 15:42 ARTICOL BUN NOTA 10
  • surmelis argentina pusa 01 Nov, 2009 11:02 Cred si eu ca LIBERALII LUNATICI se cred mari si tari ,ca doar sunt sprijiniti financiar de faimosul DINU PATRICIU!!! Ce-ar fi sa plece toata sleahta asta de LIBERALI LUNATICI pe LUNA , ca acolo sigur nu-i deranjeaza nimeni !!!
  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 11:49 CRIN ANTONESCU se crede "mare si tare", dar si frumos.HA!HA!HA! Pe LUNA cu LIBERALII LUNATICI !!!