Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creşă ultramodernă la Agigea Cristian Cîrjaliu - „Puţine unităţi preşcolare din Constanţa arată ca aceasta" (galerie foto)

ro

07 Jun, 2012 02:46 3032 Marime text
agigea_1.jpgMămicile din Agigea pot respira uşurate. Primarul Cristian Cîrjaliu a inaugurat ieri Creşa „Albă ca Zăpada".

La evenimentul inaugural au participat părinţii şi prichindeii din comună, viitorii beneficiari ai instituţiei de învăţământ. Alături de primarul Cristian Cîrjaliu au fost preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care a venit însoţit de fiul său, precum şi parlamentarii PSD Alexandru Mazăre şi Eduard Martin. Invitaţii au fost primiţi, aşa cum cere tradiţia, cu pâine şi sare. Înaintea de tăierea panglicii inaugurale a avut loc o slujbă de binecuvântare a instituţiei preşcolare.

O investiţie de 900.000 de lei

Clădirea este construită pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, are o capacitate de maxim 60 de locuri şi este prevăzută cu trei săli de clasă, dormitoare, grupuri sanitare şi alte dependinţe, astfel încât să corespundă standardelor europene în vigoare. Construirea ei a fost posibilă cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul Cristian Cîrjaliu a precizat că CJC a suportat integral finanţarea construcţiei, fiind alocată în acest sens suma de 900.000 de lei. În timpul vizitei, copiii care au învăţat aici şi părinţii lor au declarat că nu mai recunosc vechea clădire, în care a funcţionat în urmă cu un an de zile o grădiniţă veche, şi i-au mulţumit primarului pentru noul edificiu. La rândul său, Cristian Cîrjaliu a ţinut să-i mulţumească pentru acest succes, dar şi pentru altele, preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. „În primul rând vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte al CJC pentru efortul depus. Fără el nu puteam să facem aceste clădiri. Când spun aceste clădiri fac referire şi la Casa de Cultură, la grădiniţă din Lazu, care este în program de reabilitare, şi la această creşă, care este nemaipomenită. Am încercat să creăm o creşă ultramodernă, care să fie în acelaşi timp cât mai aproape de dorinţa copiilor", a precizat Cristian Cîrjaliu.

Copiii au testat locul de joacă

În aceeaşi zi, a fost dat în funcţiune şi locul de joacă al creşei. Copiii au primit baloane, jucării pentru nisip, mingi de baschet şi mingiuţe din plastic şi au fost invitaţi la joacă. Un clovn i-a distrat pe cei mici oferindu-le diferite figurine realizate din baloane. „În momentul de faţă avem o grădiniţă utramodernă în satul Lazu şi o creşă la Agigea, care funcţionează la cele mai înalte standarde. Aşa cum am spus şi la grădiniţă, spun şi la creşă: puţine unităţi preşcolare din Constanţa arată ca aceasta", a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii