Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corul Sclavilor, dedicatie pentru Constantinescu (video + galerie foto)

ro

23 Jul, 2010 01:01 2220 Marime text
cap_5.jpgNegocierile fostei directoare a Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski", Daniela Vlădescu, cu cei doi vicepreşedinţi ai CJC, nu au avut succes

Aşa cum au anunţat, foştii angajaţi ai Operei din Constanţa, proaspăt disponibilizaţi la un loc cu funcţionarii publici, au organizat un miting, care a fost civilizat şi paşnic.

Protest_Opera_2.jpgIeri, începând cu ora 10.00, aproape 100 de foşti angajaţi ai Operei din Constanţa au început să se strângă în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unde au oferit, pentru ultima dată, un moment de cultură. Din biroul său, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost singurul spectator căruia îi era cântată o arie din opera Nabucco, Corul Sclavilor, sugestivă, dealtfel, pentru situaţia în care aceştia se află. Mica reprezentaţie artistică a făcut parte din mitingul de protest al artiştilor Operei, instituţie care nu mai există în viaţa culturală a Constanţei, graţie unei hotărâri de Consiliu Judeţean. Protestul a fost paşnic, nu s-a aruncat nici cu ouă, nici cu roşii, iar disciplina s-a regăsit din plin, artiştii stând cuminţi în ţarcul pe care l-au rezervat jandarmii aflaţi la faţa locului.

 

Pe banner-ul care îi înconjura stătea scris cu roşu doar „Nu distrugeţi ceea ce au construit generaţii întregi", sau „Nu distrugeţi cultura!". Pe la ora 11.00, o echipă de negocieri, formată din Vasile Oţelea, preşedintele filialei Constanţa a Blocului Naţional Sindical, şi Daniela Vlădescu, fostul director al Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski", au participat la discuţii cu cei doi vicepreşedinţi ai CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie. Rezultatul a fost nul, cei doi vicepreşedinţi explicând că, dacă ar fi acţionat echitabil în ceea ce priveşte disponibilizările, atunci ar fi trebuit să reducă aproximativ 40% din fiecare instituţie de cultură, iar cu o astfel de reducere, nicio instituţie ar fi funcţionat performant. Drept urmare, au ras Opera, a cărei contribuţie financiară la bugetul judeţean depăşea cu mult celelalte departamente care au rămas, filarmonica şi baletul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii