Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corbu si Istria au un sistem modern de interventii in situatii de urgenta

ro

07 Jan, 2009 20:26 928 Marime text

Primăria şi Consiliul Local Corbu vor prezenta mâine, rezultatele implementării proiectului „Intervenţii în situaţii de urgenţă în comunele Corbu şi Istria".

Proiectul a fost derulat cu sprijin financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene, acordat prin intermediul schemei de granturi PHARE „Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local III-IV".

Astfel, Consiliul Local al comunei Corbu, în cadrul unui consorţiu public din care face parte şi Consiliul Local al comunei Istria, şi-a propus modernizarea infrastructurii interne de lucru pe segmentul serviciilor de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Printre obiectivele proiectului se numără dezvoltarea capacităţii tehnice a Consiliului Local Corbu şi a Consiliului Local Istria de a interveni cu o mai mare eficienţă în situaţiile de urgenţă ce pot apărea, precum şi instruirea adecvată a persoanelor ce urmează a fi selectate pe schema de voluntariat.

Bugetul total al proiectului este de 121.460 euro, din care 108.099,40 euro reprezintă finanţarea europeană, iar 13.360,60 euro co-finanţarea asigurată de autorităţile locale din Corbu şi Istria. Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii