Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu "Culoarea rosie este de la Dumnezeu"

ro

13 Aug, 2008 20:00 1057 Marime text
1218639166.jpg

Invinuit de combatantii din PD-L, care l-au acuzat de continuarea propagandei electorale, seful CJC si-a iesit din nou din fire

In sedinta Consiliului Judetean Constanta de ieri, a continuat circul politic dintre puterea de pe plan local, reprezentata de PSD, si opozitia plapanda, formata din PD-L si, mai nou, PNL. In aula mare a Bibliotecii Judetene, unde a avut loc sedinta CJC, au rasunat din nou de racnetele presedintelui institutiei, Nicusor Constantinescu, iritat la culme de tupeul consilierului judetean PD-L, Adrian Gheorghita, de a lua cuvantul. Democrat-liberalul a avut indrazneala sa propuna pe lista suplimentara un proiect de hotarare privind validarea celor trei pedelisti ce au fost "refuzati" de social-democrati in sedinta de constituire. Desi a explicat ca a depus o solicitare privind initierea unui proiect de hotarare pentru validarea mandatelor de consilier judetean ale colegilor sai, Gheorghita Corbu, Zanfir Iorgus si Ion Popescu, Constantinescu a inceput sa strige ca nu s-a respectat procedura initierii unui proiect de hotarare si, ca atare, a refuzat sa supuna la vot propunerea lui Gheorghita.

Amintiri din campanie

Surse din cadrul CJC ne-au declarat, nu demult, ca Iorgus si Corbu nu au fost votati de pesedisti pentru ca, in trecut, au fost membri ai PSD, iar Ion Popescu, pe motiv ca i-a facut porci in campanie pe social-democrati, in special pe seful CJC. Daca primarul Radu Mazare a renuntat ulterior la acest razboi steril cu pedelistii, validandu-i in sedinta ordinara care a urmat celei de constituire, seful CJC nu pare sa fie dispus sa accepte prea curand un astfel de proiect pe ordinea de zi.

In opinia PD-L, PSD a confiscat politic copiii

O noua serie de zbierete din partea sefului CJC, care, se pare, nu se mai poate controla, a rasunat in sala de sedinta, in momentul in care un alt consilier judetean PD-L si-a permis sa aiba o luare de pozitie asupra unui proiect de hotarare. Este vorba despre proiectul cu numarul 4 pe ordinea de zi, privind aprobarea participarii CJC in cadrul Programului "Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2008". Concret, CJC suporta cheltuielile aferente plimbarii in Constanta a copiilor din toate comunele. Mai exact, asta presupune o excursie de o zi, in care ei sunt adusi la mare, unde viziteaza, totodata, Acvariul, Delfinariul si parcul acvatic din statiunea Mamaia. Desi consilierul PD-L, Ionel Manafu, a precizat ca a votat "pentru", a tinut sa sublinieze ca aceasta practica nu este decat o continuare a propagandei electorale pesediste. "Stiu ca ii duceti pe copii in plimbari si le dati si tricouri rosii cu PSD", a afirmat Manafu. Enervat la culme, Constantinescu a izbucnit: "dom'le, nu a cumparat nimeni culoarea rosie, portocalie sau galbena. Este data de la Dumnezeu", a tunat seful CJC.

Gheorghita, eroul sedintei

Un alta ciocnire politica a avut loc in momentul in care urma sa se supuna la vot componenta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP). Din cauza faptului ca toate propunerile pentru membrii ATOP erau din partea PSD, consilierul PD-L, Adrian Gheorghita, a propus ca din cadrul structurii sa faca parte si un democrat-liberal, dar si un liberal, avand in vedere ca ambele formatiuni sunt reprezentante in CJC. La randul sau, consilierul judetean PNL, Mihai Lupu, a subliniat ca normal ar fi ca si un membru PNL sa faca parte din ATOP, tinand cont ca si liberalii au fost votati de o parte din populatia judetului. Propunerea s-a admis, insa, avand in vedere ca PSD are o majoritate covarsitoare in CJC, locurile lasate vacante de consilierul PRM, Nicolae Gheorghe, si de catre vicepresdintele CJC, Radu Comanici, au fost ocupate de catre doi pesedisti, liberalii si democrat-liberalii fiind scosi in afara jocului si de aceasta data. Au fost alesi ca membri ATOP Nicusor Constantinescu si Cristian Darie, care au primit voturi mai multe decat Adrian Gheorghita (PD-L) si Sorin Ciutureanu (PNL). Potrivit comisiei de numarare a voturilor, Constantinescu a obtinut 33 de voturi, Cristinel Dragomir - 31, Cristian Darie - 32, Ion Dumitrache - 31, Nicolae Dospinescu - 24, Ioan Marcus - 22, Sorin Ciutureanu - 13, iar Adrian Gheorghita - 12, ultimii doi fiind taiati de pe lista. Un proiect de hotarare care a aratat o oarecare colaborare intre PD-L si PNL a fost cel privind instituirea unor taxe si impozite speciale, care a fost votat de 21 de consilieri si caruia i s-au opus 13 consilieri ai PD-L si PNL.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii