Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Fratila zice ca ajunge primar cu adeziuni

ro

07 May, 2004 00:00 1009 Marime text

Bulimie electorala

Fostul arbitru, astazi presedinte local al Fortei Democrate, ar vrea sa castige alegerile nu prezentand programe si proiecte concrete, ci doar prin faptul ca scoate in evidenta coruptia * Partidul Forta Democrata este afectat de romantismul politic

Viata politica a intrat, in ultima perioada, intr-o zodie care depaseste orice logica. Devalmasia este totala. Nu se mizeaza decat pe victorie. Nimic nu mai are pret. Competitia este atat de acerba incat principiile si regulile au fost aruncate la cosul de gunoi. Oricat ar parea de ciudat, inceputul a fost facut de politicieni de calibrul fostului arbitru Constantin Fratila care nu s-a regasit pe terenurile de fotbal si s-a apucat sa faca politica. Acesta nu urmareste nimic altceva decat victoria cu orice pret. Asta explica de ce seful partidului Forta Democrata se arunca in campania electorala ca un mercenar oarecare. Dincolo de orice, acest partid, care zice ca este de opozitie, ramane totusi in zona romantismului politic. Fratila ar vrea sa castige alegerile nu prezentand programe si proiecte extraordinare, ci doar prin faptul ca scoate in evidenta coruptia actualei puteri. De vreme ce ei sunt corupti, spune Fratila, este cazul sa nu-i mai votati. Cu alte cuvinte, el mizeaza pe votul negativ.

Roman si Fratila iubesc marea

Partidul lui Fratila a ramas mult in urma in ceea ce priveste strategiile pe care trebuie sa le prezinte un partid care se afla la inceput de drum. Pe de alta parte, Fratila considera ca daca presedintele Petre Roman vine cat mai des la Constanta, chiar si numai pentru a face o baie in mare, isi atrage mai multi posibili electori. Dar Fratila nu isi da seama ca dorinta de victorie cu orice pret poate duce la o repulsie a alegatorilor care se vor razbuna prin absenteism. Este clar ca a intrat boala alegerilor in noi. Am uitat, parca, de toate. In ultimele saptamani am tot avut parte (si procesiunile nu s-au incheiat) de lansari peste lansari ale candidatilor diverselor partide pentru alegerile locale - primari, consilieri locali si judeteni - care vor avea loc pe 6 iunie. Ca este vorba de partide mici, mari sau mijlocii, regia seamana foarte mult chiar daca, de exemplu, Constantin Fratila zice ca lansarea sa nu va fi un spectacol. Mai toate partidele au insa probleme. De la candidati condamnati candva penal, asa cum este cazul unor membri ai Partidului Romania Mare, la fosti prim-secretari PCR, trecuti de la PSD la PRM, sau asa cum i-a racolat Fratila pe fostii sai partizani. O trasatura care se arata a fi comuna tuturor acestor lansari de candidati pare a fi o mare confuzie mai ales pentru Forta Democrata a lui Fratila. Anume, confuzia intre participantii din salile unde au avut loc diversele lansari ale unora dintre candidati, fie ei chiar si in numar de cateva mii, si electorat. Pe de alta parte, Fratila zicea ieri, in cadrul conferintei saptamanale de presa, ca cele 16.210 de adeziuni ii sunt suficiente pentru a se cocota in fruntea Primariei municipiului Constanta. Candidatii partidului lui Fratila se complac in a considera ca atmosfera de entuziasm si adeziune din sali este doar o mostra a adeziunii electoratului. O autoamagire mai mare nici ca se poate! Fratila este foarte sigur de castig. Nu accepta nici cea mai mica indoiala. In sfarsit, este imposibil sa nu te impresioneze optimismul, ca sa folosesc un eufemism, in ceea ce priveste cuantumul voturilor pentru consiliile locale si Consiliul Judetean pe care il vor avea, dupa 6 iunie, Fratila si ai lui. Dar asa este politicianul autohton al zilelor noastre. El vrea sa faca bine cat mai multor oameni. Insa cand vrei sa-i faci cuiva bine cu sila, ii faci, mai degraba, sila de bine!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii