Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantanoastra.ro Vergil Chiţac, despre bugetul pentru investiţii al Constanţei din ultimii 16 ani - „Unde sunt cele 600 de milioane de euro?”

ro

17 Feb, 2016 12:23 2600 Marime text
Reporter: Caracterizaţi, în câteva cuvinte, Constanţa de astăzi!

Vegil Chiţac: Constanţa de astăzi este un oraş în care cultura suferă, un oraş cu multe betoane, cu prea mulţi câini vagabonzi, un oraş fără verdeaţă, cu cerşetori la intersecţii, cu oportunităţi neexploatate, cu un turism doar de weekend, din păcate, cu multe vestigii culturale, istorice, lăsate de izbelişte, cu un port în care, din punctul meu de vedere, activitatea nu este exploatată suficient, şi spun asta conştient de faptul că primăria nu are nicio atribuţie privind activitatea portului. Dar nu putem să nu vedem că portul este parte integrantă a oraşului. Constanţa este o zonă care nu s-a mai dezvoltat economic în ultimul timp şi acesta este un lucru esenţial. Oraşul are nevoie de investiţii prin care să se creeze locuri de muncă.

Sunt câteva cifre care nu arată deloc bine. Constanţa a avut, în medie, în ultimii 16 ani, un buget de 150 de milioane de euro. Deci, în total, cam 2,4 miliarde de euro. Din aceşti bani, circa 25% au fost cheltuieli de investiţii. Asta înseamnă 600 de milioane. Dar uitaţi-vă în jur: unde sunt cele 600 de milioane de euro?

Articolul integral poate fi citit pe constantanoastra.ro
Autor: Ada CODĂU

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii