Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa va pierde 16 milioane de euro Deputatul Bogdan Huţucă - „PSD bagă în incapacitate de plată primăriile!“

ro

10 Nov, 2017 00:00 2179 Marime text
Deputatul Bogdan Huţucă, vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, critică măsurile fiscale adoptate, în şedinţă, de Guvernul PSD Mihai Tudose şi susţine că „reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, în esenţă o măsură pozitivă, vine cu un impact devastator pentru municipalităţi“.
 
„Este şi cazul Municipiului Constanţa, care va pierde sume importante din sumele defalcate din impozitul pe venit. Unii experţi au evaluat pierderile chiar şi la 40%. Felicitări, PSD! Aţi reuşit ca într-o singură şedinţă de guvern să băgaţi în noroi şi, eventual, în incapacitate de plată cele mai importante primării din România. Efectele acestei măsuri pot fi compensate ori prin creşteri de impozite şi taxe locale, ori prin amânarea unor investiţii de interes local, cel care va deconta la final fiind, fără îndoială, cetăţeanul“, afirmă Huţucă.
 
Deputatul consideră că măsurile fiscale adoptate în această săptămână sunt un asalt frontal asupra stabilităţii fiscale şi un nonsens sistemic ce va duce, în final, la tăierea veniturilor unor categorii de angajaţi şi va genera presiuni asupra costurilor unor companii. „Mutarea contribuţiilor la angajat este cea mai proastă idee fiscală de la introducerea impozitului progresiv încoace. Veniturile nete din salarii în sectorul public vor scădea în anul 2018 mult sub nivelul aşteptărilor generate de Legea salarizării. Pentru mediul privat, cele mai vizate sunt companiile din sectorul IT şi din domeniul cercetării-dezvoltării, unde veniturile angajaţilor sunt scutite de impozit. Aceşti angajatori vor avea una din două opţiuni. Ori cresc corespunzător brutul, pentru a nu le micşora angajaţilor salariul net, cu consecinţa unor disponibilizări, ori reduc salariile cu 15%. Din păcate, nu prea există cale de mijloc“, declară deputatul liberal Bogdan Huţucă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii