Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii PDL au absentat de la sedinta CJC a constituit comisiile de specialitate pentru a treia oara

ro

24 Jun, 2010 02:22 1710 Marime text
cap_4.jpgAbsenţa tuturor consilierilor PDL din cadrul şedinţei CJC nu i-a oprit pe ceilalţi consilieri judeţeni prezenţi să voteze reconstituirea comisiilor de specialitate din cadrul CJC.

În şedinţa CJC, pe ordinea suplimentară s-a introdus un proiect de hotărâre care viza reconstituirea comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean. Acest proiect a survenit în urma faptului că instanţa a declarat nule comisiile formate până în acel moment. Cel care a preluat dezbaterile proiectului a fost vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir. Acesta a profitat de faptul că niciunul dintre cei opt consilieri judeţeni PDL nu s-a aflat în sală şi a subliniat lipsa de implicare a acestora. Componenţa fostelor comisii a fost motiv de gâlceavă între pedelişti şi Nicuşor Constantinescu din luna martie 2009. Consilierul PDL Adrian Gheorghiţă a cerut în instanţă, în toamna aceluiaşi an, anularea comisiilor formate, pentru că repartizarea acestora pe partide nu era echitabilă, PDL având un mandat de consilier în minus, cel care ar fi trebuit să fie validat pe acest loc fiind Gheorghiţă Corbu. Curtea de Apel a decis în urmă cu două săptămâni anularea hotărârii prin care se reconstituiau, pentru a doua oară, comisiile din cadrul CJC. Reprezentanţi ai PDL au susţinut faptul că orice fel de aviz emis de aceste comisii de specialitate, după data de 27.05. 2010, este lovit de nulitate. Reconstituirea comisiilor a fost un prilej pentru ca reprezentanţii PNL din CJC să-şi reconfigureze repartiţia pe comisii. Astfel, consilierul Dănuţ Antonoae Zepa a propus ca în locul lui, la Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al judeţului, să fie numit Adrian Bratu, iar locul acestuia din cadrul Comisiei de turism, agroturism, comerţ, servicii publice şi agrement să vină el. De asemenea, locul lui Eugen Silaghi din cadrul Comisiei de agricultură, dezvoltare rurală şi industrie va veni Dănuţ Antonoae Zepa.

comisii_-_consilieri_vot_2.jpgCe spun pedeliştii

Printr-o informare transmisă înaintea şedinţei CJC, consilierii judeţeni PDL şi-au exprimat poziţia în ceea ce priveşte absentarea de la şedinţă şi opiniile cu privire la comisiile din CJC. „Introducerea pe ordinea suplimentară de zi, înainte doar cu câteva minute de începerea şedinţei Consiliului Judeţean, a unui proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de specialitate, fără o informare prealabilă a consilierilor judeţeni, este o recunoaştere evidentă de către conducerea Consiliului Judeţean a faptului că hotărârea instanţei produce efecte începând cu data de 27 mai 2010", susţineau consilierii judeţeni PDL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii