Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii din Tuzla se contreaza din toate directiile

ro

04 Aug, 2009 03:09 1913 Marime text

tuzla_sedinta.jpgConsiliul Local Tuzla s-a reunit în şedinţă ordinară, pe luna august, la numai câteva zile după ce aleşii au susţinut şi o şedinţă extraordinară.

Proiectele de pe ordinea de zi au vizat un schimb de terenuri între Consiliul Local Tuzla şi un localnic, Dumitru Stan, transmiterea în folosinţă gratuită către Agenţia Naţională pentru Locuinţe a unui teren de 5.298 mp, înfiinţarea unui Parc Comunal şi accesarea de fonduri prin programul de îmbunătăţire a calităţii mediului, scoaterea la licitaţie publică în vederea concesionării unui teren pentru înfiinţarea unui parc auto şi aprobarea eliberării unui acord de principiu pentru amplasarea a două parcuri eoliene pe teritoriul administrativ al comunei.

Cum era de aşteptat, nici la această şedinţă a Consiliului Local Tuzla lucrurile nu au fost prea liniştite. Consilierii participanţi - şapte de la PD-L, PNL şi PNG, constituiţi deja într-o opoziţie a primarului Constantin Micu, cinci ai PSD şi un consilier PNL - s-au contrazis tot timpul adunării, începând cu dreptul lui Constantin Dina (PD-L) de a fi preşedinte de şedinţă două reuniuni, dar nu consecutiv.

O bună parte a proiectelor introduse pe ordinea de zi de către primarul Micu au figurat şi în alte şedinţe ale consiliului, la vremea respectivă acestea fiind respinse. Nici de această dată primarul nu a reuşit (având de partea sa numai cei patru pesedişti şi un consilier PNL) să îşi impună schimbul de teren pentru un localnic ce a deţinut o construcţie în zona unde în prezent se află sensul giratoriu. Edilul comunei a propus - de trei ori, de altfel - despăgubirea acestuia cu un teren de 330 de mp, în schimbul celui deţinut de cetăţean în centrul comunei. Consilierii „opozanţi" primarului Micu au dat un răspuns negativ tot de trei ori acestui proiect.

Proiect propus de primar, respins de propriii pesedişti!

Consilierii locali nu s-au înţeles nici când a venit vorba despre blocurile ANL ce ar urma să fie construite la Tuzla. Cei şapte consilieri potrivnici primarului nu sunt de acord ca aceste imobile să fie ridicate în zona propusă de primar pentru că, au afirmat aceştia, blocurile ar trebui realizate nu în zona turistică, ci undeva în interiorul comunei.

Nici în privinţa înfiinţării unui parc auto (aflat într-o zonă intens populată) şi nici a înfiinţării unui parc comunal primarul Micu nu a avut mai mult succes. Consilierii majoritari au declarat în şedinţă că sunt de acord cu realizarea acestor proiecte, dar în alte locuri decât cele propuse de primar.

Lucrul cel mai hilar a avut însă loc la finele întâlnirii, când consilierii opozanţi s-au declarat pentru eliberarea unui acord de principiu pentru amplasarea a două parcuri eoliene pe teritoriul Tuzlei. Deşi proiectul de hotărâre era introdus pe ordinea de zi de către primarul Constantin Micu, acesta a fost aprobat numai cu votul consilierilor opozanţi, cei de la PSD arătându-se... împotriva lui!

În final s-a aprobat şi un proiect nou de pe ordinea de zi, cel de instituire a unui premiu de execelenţă pentru elevul cu cele mai bune rezultate la şcoală (1.500 de lei) şi pentru cel mai bun cadru didactic (2.000 de lei). Şi pe marginea acestuia au avut loc o serie de polemici ale consilierilor, mai ales după ce introducerea sa pe ordinea de zi a primit votul negativ al pesediştilor, dar şi al unui consilier local de la PNL, care este şi... cadru didactic! Aceasta şi-a motivat ulterior opţiunea, spunând că Tuzla are foarte mulţi elevi şi profesori merituoşi şi că aceştia ar trebui toţi să primească sume de bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasy 04 Aug, 2009 13:26 Primarul nu trebuia sa cheltuie banii comunei pe prostii. Bine fac cei din consiliu ca nu-l lasa sa dea banii din buget pe floricele
  • foarte curios la psd 04 Aug, 2009 11:36 Mare gradina Domnului, pai nici macar consilierii psd nu mai au incredere in primaru Micu daca se opun la proiectele lui. Ne trebuie alt primar, cel de acum e out
  • Rasu plansu la Tuzla 04 Aug, 2009 00:27 Micule unde merge comuna cu circul asta? Asta e culmea cum sa nu voteze psd-istii proiectele primarului? Iar Ionita Georgeta, cadru didatic chiar ca e aiurea sa nu fie de acord cu un lucru bun pentru comuna si scoala. HALAL PSD