Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii din Cogealac ii cer prefectului Palaz dizolvarea Consiliului Local

ro

15 Jun, 2010 04:08 2061 Marime text
cap_9.jpgOpt consilieri locali din comuna Cogealac s-au prezentat ieri la sediul Prefecturii Constanţa şi i-au înaintat prefectului Claudiu-Iorga Palaz un memoriu prin care cer dizolvarea Consiliul Local Cogealac.

Consilierii i-au adus la cunoştinţă prefectului faptul că din 12 aprilie Consiliul Local Cogealac nu s-a mai întrunit în mod legal. Aceştia i-au transmis prefectului că există posibilitatea dizolvării de drept a CL Cogealac, ca urmare a îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 55 alin. 1 lit. A din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicate, cu modificările şi completările ulterioare. În aceste condiţii sunt respectate prevederile legale, astfel încât să se dispună luarea măsurilor de sesizare a instanţei judecătoreşti pentru constatarea dizolvării de drept.

În documentul transmis reprezentantului Guvernului în teritoriu sunt prezentate încă 21 de motive care fac referire la acţiuni ale primarului împotriva comunităţii locale. Toate faptele prezentate sunt suspectate că au fost întreprinse fără respectarea normelor legale.

Rămâne ca memoriul să fie analizat de către prefect, care va lua măsurile necesare pentru rezolvarea cazului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii