Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concluziile şedinţei CA de la CNE Cernavodă „Centrala este monitorizată şi nu este de capul ei"

ro

12 Apr, 2011 02:38 1714 Marime text
IMG_9442.jpgPrefectul Claudiu Palaz, care a participat ieri la Consiliul de Administraţie de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, a primit aprobarea conducerii unităţii pentru a informa populaţia printr-un pliant despre planul de evacuare a cetăţenilor în cazul unui accident nuclear. Pliantul în cauză conţine toate datele necesare în cazul unei asemenea nenorociri şi va fi distribuit în toate localităţile pe o rază cuprinsă între trei şi zece kilometri faţă de Cernavodă.

IMG_9443.jpgConvocarea Consiliului de Administraţie a avut loc în cazul discuţiilor din ultima vreme, potrivit cărora nu există niciun plan de urgenţă în cazul unui incident nuclear, că populaţia nu este anunţată şi că nu sunt specialişti acolo. „La această oră, avem una dintre cele mai sigure centrale de la nivel mondial, este monitorizată în permanenţă de foarte multe comisii şi organizaţii la nivel internaţional. Centrala este monitorizată şi nu este de capul ei în plan local, aşa cum s-a încercat să se inducă". Prefectul a prezentat ieri şi ghidul personal de urgenţă pe care cei de la centrală l-au distribuit în oraş, care cuprinde detalii legate de centrală, dar şi măsuri de evacuare a populaţiei şi ceea ce trebuie să facă oamenii în cazul unui incident nuclear. „Doamna primar a refuzat să spună despre acest ghid.

IMG_9444.jpgMai mult, a fost dat către populaţie şi un calendar anual care prezintă centrala. Acest lucru trebuia amintit în Comitetul Local de Situaţii de Urgenţă. Nu trebuia spus că populaţia nu ştie despre ce este vorba cu centrala şi că totul se opreşte la gardul centralei", a spus Palaz. Pentru a nu mai fi acuzat că ar fi părtinitor, Palaz a realizat pliante de informare a populaţiei despre ceea ce înseamnă centrala şi măsurile de siguranţă, dar şi un plan de evacuare. Pliantele vor fi distribuite în instituţiile statului la sugestia Comandamentului Local. „Am luat OK-ul de la centrală în ceea ce priveşte conţinutul acestui pliant. Nu a fost mare lucru, acest lucru putea să-l facă şi Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Tot ce este acolo este luat din pliantul care s-a folosit în exerciţiul Axiopolis de acum câţiva ani", a conchis prefectul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii