Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comanici "PRM este un cal mort!"

ro

23 Apr, 2008 20:00 1727 Marime text
1208980042.jpg

Ajuns in afara partidului, fostul presedinte peremist spune ce gandeste despre unii colegi si liderii centrali ai PRM

Candidatul la presedintia CJC si presedinte al organizatiei judetene PRM Constanta, Radu Comanici, a fost exclus, marti seara, de conducerea partidului. "Radu Comanici a modificat abuziv si iresponsabil, in ultimul moment, listele electorale aprobate de Biroul Permanent al PRM", motivul pentru care, dupa 17 ani de activitate in partid, a fost inlaturat. In locul sau a fost desemnat sa candideze la sefia CJC fostul senator Dan Nicolae Rahau, care a preluat si conducerea interimara a filialei PRM de la malul marii. Inca vicepresedinte al CJC, Comanici, inconjurat de cativa colegi de partid, si-a varsat oful in fata jurnalistilor, in unicul birou pe care-l mai are disponibil. El i-a multumit lui Corneliu Vadim Tudor pentru excludere si a declarat ca acel comunicat dat de Biroul Permanent National al PRM ar fi un fals, intrucat structura respectiva nu putea fi convocata la ceas de seara, avand in componenta persoane din toate colturile tarii. "In PRM nu domneste de multa vreme democratia. Comitetul Director al partidului a fost convocat pentru a hacui listele de candidati dupa bunul plac al unor oameni de la centru: Gelil Eserghep, CV Tudor si Lucian Bolcas. Vadim este Stalin, Gelil este Beria, care toarna otrava lui Stalin in urechi, iar Bolcas este Molotov, care executa ordinele lui Stalin", a declarat, manios, proaspatul exclus din partid. Radu Comanici declara ca Bolcas ar fi sustinut ca Rahau sa fie candidatul PRM pentru Primaria Constanta, dar el s-a opus, deoarece "salmonela n-are ce cauta pe lista". De asemenea, CV Tudor ar fi insistat si pentru introducerea pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanta a actualului consilier Tiberiu Nemet, "un compromis acceptat". Pozand in omul fara teama fata de CV Tudor, Comanici a spus ca a avut o discutie taioasa cu liderul PRM si pe tema candidaturii lui Radulescu la Primaria Constanta, pozitie in care presedintele partidului l-ar fi preferat pe Horia Caliminte. "In patru ani, Caliminte nu a spus doua vorbe in CLM, nu stie sa lege cateva fraze politice. Omul asta e secretar la o structura nationala cu omoratul mustelor din sezon... cum va permiteti ca un asemenea prost sa-l numiti", i-ar fi spus Comanici lui Vadim.

"Moraru a dat banul"

Dupa aceste schimburi de replici indraznete, pe care Radu Comanici pretinde ca le-ar fi avut cu tribunul, excluderea sa a devenit realitate. Motivul deciziei a fost eliminarea lui Daniel Constantin Moraru de pe lista PRM Constanta pentru CJC, persoana ce ar fi fost inclusa in locul deputatului Gelil Eserghep, ce figura pe pozitia II, dar s-a retras. Comanici a afirmat ca Moraru a aparut pe lista trimisa prin fax si aprobata, dupa Comitetul Director, de catre CV Tudor. "Am verificat si nu este membru al filialei si nu avea cum sa apara pe lista. Asa cum s-a procedat si-n alte cazuri, probabil, la centru se va completa un carnet cu o data anterioara si va aparea ca membru", a declarat Comanici. El a adaugat ca Moraru este om de afaceri si asociat in multe firme si "a dat banu' si a gasit un loc pe lista".

Niciun regret, doar critici

"Niciun regret pentru PRM, dar multumesc pentru tot ce a fost pana acum. PRM este un cal mort", a afirmat Radu Comanici. Potrivit acestuia, in urma scandalului provocat marti seara, in 11 comune, filialele nu au mai depus candidaturile pentru alegerile locale, iar o parte dintre candidatii pentru CLM Constanta si CJC se vor retrage, in 48 de ore, de pe liste. "Exista o ingrijorare totala la nivel national. Sunt gogosi furturile electorale in detrimentul PRM. In toamna, PRM nu va intra in Parlament. CV Tudor e partidul, e BPN-ul, iar Bolcas un elefant care circula prin cimitir. In toamna, CV Tudor va ramane singur", a pronosticat fostul presedinte al filialei judetene, Radu Comanici. Bazandu-se pe timpul scurt ramas la dispozitia PRM Constanta, el crede ca nu va pierde functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Urmare situatiei survenite si fara a avea in vedere ca rezultatele alegerilor locale din iunie ar confirma "activitatea" lui pe linie de partid din ultimii trei ani, Comanici a prins curaj si a spus adevarului pe nume: "Situatia in teritoriu este proasta si nu se stie daca PRM va mai avea vreun consilier municipal sau judetean".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii