Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul 4 pentru Camera Deputatilor, o sansa pentru PD-L

ro

27 Oct, 2008 00:00 992 Marime text
1225047004.jpg

Electoratul va trebuie sa aleaga intre un economist, doi ingineri, un manager, un viceprimar si un sociolog

Peste 44 de mii de cetateni cu drept de vot existenti in Colegiul Uninominal nr. 4 pentru Camera Deputatilor sunt asteptati la urne, in data de 30 noiembrie, pentru a-si alege viitorul deputat. In competitia electorala s-au inscris sase concurenti: Gheorghe Iorov (PNL), Constantin Chirila (PD-L), George Visan (PSD), Marin Hristoaie (PRM), Olimpiu Carauleanu (PNG-CD) si Tamas Kiss (UDMR). Aici, democrat-liberalii ar putea obtine mandatul de deputat intrucat detin un bazin puternic, asigurat si de proprii primari: Dumitru Bocai (Ovidiu), Gheorghe Cojocaru (Murfatlar), Nicolae Anghel (Castelu), Vasile Delicoti (Poarta Alba) si Gheorghe Moldovan (Albesti). Chirila are si alt atu in fata contracandidatilor sai. El a capatat experienta in administratia publica locala si judeteana, ceea ce i-a permis sa cunoasca si sa se implice si in rezolvarea problemelor localitatilor arondate Colegiului nr.4 si, de-a lungul timpului, a dovedit aptitudini in organizarea si gestionarea proiectelor demonstrate prin formare de echipe si colective de lucru performante. De profesie economist, candidatul PD-L-ului deruleaza, in prezent, activitati preponderent in domeniul turismului si al consultantei financiare. Riguros, concret, eficient si corect, Constantin Chirila a reusit sa capete increderea celor cu care intra in contact si pentru ca a dovedit ca isi respecta promisiunile.

Perseverenta... de candidat

Nu trebuie ignorat nici candidatul PNL, directorul adjunct al CN APMC, inginerul Gheorghe Iorov. Fost consilier judetean in perioada 1996 - 2008, el a recunoscut, de curand, ca introducerea votului uninominal l-a determinat sa-si pregateasca, din timp, candidatura. Dupa doua incercari consecutive si esuate de a obtine un mandat de parlamentar pe listele PNL Constanta, Iorov persevereaza si spera ca uninominalul sa-i indeplineasca visul. Tinut mereu in tensiune de conducerea liberala de la malul marii, acesta a rasuflat usurat cand, pe ce-a de-a treia lista cu propunerile de candidaturi, a aparut si numele sau. Asa ca, acum, impulsionat de ocazia nesperata de a candida si in tentativa de a-si intimida contracandidati, Gheorghe Iorov ar prefera confruntari in fata electoratului pe diverse probleme existente in Colegiul nr. 4 pentru Camera Deputatilor.

Sarcina de partid: nota de trecere

George Visan, candidatul propus de PSD Constanta pentru acest colegiu, s-a trezit implicat in competitia electorala pe ultima suta de metri. "Promovarea" lui de catre social-democrati a survenit in urma refuzului vicepresedintelui Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir, de a candida pentru un mandat de parlamentar. Astfel, retragerea lui Dragomir a permis pesedistilor sa promoveze si un junior, in persoana presedintelui organizatiei municipale de tineret a PSD Constanta. Localele din vara i-au adus lui George Visan un nesperat mandat de consilier municipal, ceea ce se pare ca ii este suficient managerului general al SC System One SRL si cel care se ocupa de managementul societatii comerciale GC&GC IT SA. Si pentru ca oamenii din colegiul unde candideaza habar n-au cine este si nici nu prea are cu ce se lauda, liderul juniorilor PSD din Constanta a inceput, deja, campania, dar pe langa alti colegi de partid, mai vorbareti si mult mai cunoscuti. Poate asa va reusi ca in Colegiul 4 sa obtina macar o nota de trecere la scrutinul din 30 noiembrie.

Din viceprimar se vrea deputat

Ultimii trei competitori - inginerul Marin Hristoaie (PRM) - sef de atelier la CFR, viceprimarul Olimpiu Carauleanu (PNG-CD) si sociologul Tamas Kiss (UDMR) - sunt total necunoscuti pentru electoratul din Colegiul nr. 4 pentru Camera Deputatilor. Un pic mai bine la capitolul notorietate, daca se poate spune asa ceva, ar sta Olimpiu Carauleanu, ajuns viceprimarul comunei Albesti in urma unor negocieri. Fiind singurul reprezentant al PNG CD in Consiliul Local Albesti, votul sau putea inclina balanta intr-o parte sau alta. Asa ca, decat sa ajute la propulsarea altcuiva ca secund al comunei Albesti, Carauleanu a profitat de situatie si a devenit viceprimar.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii