Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC secretizeaza graficele de distribuire a ajutoarelor alimentare europene

ro

20 Oct, 2009 02:18 1624 Marime text
pachete_batrani_07.jpgÎn conformitate cu Art. 2 din HG 600/2009, prefectul Claudiu-Iorga Palaz se implică în sprijinirea activităţii de distribuire, în judeţul Constanţa, a produselor alimentare prevăzută în Planul de furnizare de alimente din stocurile comunitare către persoanele cele mai defavorizate (PEAD).

La nivelul judeţului nostru, numărul beneficiarilor acestui sprijin acordat oamenilor nevoiaşi se ridică la 70.852 de persoane. Acestea vor primi câte 15,35 kg de făină şi 4,47 kg de zahăr. Potrivit raportării Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa înaintate prefectului, la nivelul judeţului nostru a început livrarea către primării a produselor alimentare din depozitele Constanţa, Mangalia şi Medgidia. Distribuirea a început în data de 16 octombrie, prin livrarea a: 20.000 kg de făină şi 21.120 kg către Primăria Constanţa, 15.584 kg făină şi 4.538 kg zahăr către Primăria Cumpăna, 67.944 kg de făină şi 19.785 kg de zahăr către Primăria Medgidia, 31.615 kg de făină către Primăria Năvodari şi 35.607 kg de făină către Primăria Mangalia.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menţionat că Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, prin oamenii săi, va monitoriza distribuirea produselor, care se derulează conform graficului întocmit de Consiliul Judeţean Constanţa, una dintre instituţiile implicate în derularea programului. Numai că acel grafic nu-i de găsit şi nici nu se ştie dacă a fost întocmit. Prefectura Constanţa a făcut ieri dimineaţă o adresă către CJC, pentru a i se transmite graficul respectiv, şi aşteaptă răspunsul în cel mai scurt timp, pentru a putea urmări derularea programului de ajutorare a persoanelor nevoiaşe.

Însă şi la CJC situaţia pare a fi neclară. Vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, nu ştia nici de program, nici cine s-ar fi ocupat de elaborarea graficului de distribuire a produselor alimentare. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Moldovanu, ne-a declarat că persoana care s-a ocupat de programare era plecată în judeţ şi nu ne poate pune la dispoziţie graficul. Sperăm că el există, iar primăriile „servite în faţă" - majoritatea având primari PSD şi una singură condusă de un primar PNL - au avut prioritate conform graficului, nu după alte criterii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nastase maria 21 Oct, 2009 13:52 de unde se pot ridica aceste ajutoare?