Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC nu gaseste diriginte de santier pentru DJ 228

ro

25 Jan, 2010 02:55 1545 Marime text
DJ228Nazarcea01_.jpgInstituţia judeţeană a organizat o licitaţie în vederea contractării unor servicii referitoare la asigurarea dirigenţiei de şantier pentru reabilitarea sistemului rutier DJ 228.

Deschiderea ofertelor urma să aibă loc pe 18 ianuarie, începând cu ora 12.00, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa. Potrivit invitaţiei de participare la cererea de oferte, publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată pentru acest contract a fost de 326.321,1 lei fără TVA. Licitaţia însă, s-a anulat pe 20 ianuarie. Potrivit SEAP, motivul pentru care s-a anulat licitaţia este acela că „nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deşi pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate din cauza modului neuniform de abordare a soluţiilor tehnice şi/sau financiare", conform prevederilor art. 209 alin. (1) lit. c) din OUG nr. 34/2006 actualizată. Având în vedere faptul că licitaţia este o etapă dintr-un proiect cu finanţare europeană, în mod cert procedura de achiziţie va fi reluată în perioada următoare.

Drumul ar putea prelua o mare parte din traficul estival


Potrivit CJC, obiectivul proiectului cu finanţare europeană constă în reabilitarea şi modernizarea sectorului de drum judeţean DJ Nazarcea - Ovidiu, care face legătura între DN 22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu), în scopul aducerii lui la condiţiile normale de circulaţie, exploatare, siguranţă şi confort. Beneficiarii potenţiali ai rezultatelor reabilitării DJ 228 sunt participanţii la trafic din localităţile limitrofe drumului - Castelu, Poarta Albă, Lumina şi Ovidiu - dar şi cei de pe drumurile naţionale DN 22C şi DN 2A. De asemenea, participanţii la trafic pe DN 22C, pe direcţia Bucureşti - Cernavodă Medgidia spre/dinspre Tulcea (traficul estival), Mamaia, Năvodari, nu vor mai ocoli pe alte rute şi vor prefera acest traseu. Statisticile arată că numărul mediu zilnic anual, de 2.166 vehicule, care circulă pe DJ 228 Nazarcea - Ovidiu este de 2,26 ori mai mare decât media naţională zilnică anuală de 959 autovehicule. Astfel, autorităţile justifică prioritatea investiţiei în reabilitarea şi modernizarea acestui tronson.
Prin acest proiect se vor reabilita 15,533 km de drum din care 5,458 km structură rutieră nouă şi 10,075 km structură rutieră ranforsată. Se vor realiza de asemenea, 17 podeţe noi, subtraversări şi accese spre drumuri laterale, se va repara podul existent şi cele trei podeţe şi se vor amenaja opt staţii de călători.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii