Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloş sugerează oameni noi pe liste la parlamentare! În PNL Constanţa, meritocraţia va fi baza selectării parlamentarilor!

ro

24 Sep, 2016 00:00 3828 Marime text
Premierul Dacian Cioloş dă un semnal clasei politice şi sugerează că este nevoie de schimbare în interiorul partidelor, iar alegerile parlamentare sunt ocazia potrivită ca fiecare formaţiune politică să se reformeze. „Eu mi-aş dori să văd cât mai mulţi dintre aceşti oameni pe listele partidelor politice, care partide politice cred că trebuie să înţeleagă, măcar în ultimul ceas: credibilitatea lor ţine nu doar de discursurile şefilor partidelor, dar şi de programul pe care îl vor propune şi, mai ales, de listele pe care le vor propune”, a declarat premierul, într-un interviu acordat agenţiei naţionale de presă, Agerpres.

PNL Constanţa ar putea face un pas important! 

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a propus Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal să vină cu oameni noi pentru alegerile parlamentare, pentru că „asta îşi doresc constănţenii”, reiterând ideea că nici el nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlamentul României.

„Este un punct de vedere al meu personal să venim cu o echipă nouă pentru alegerile parlamentare. Mi-am asumat acest lucru şi nu am făcut-o întâmplător. Am simţit că locuitorii judeţului Constanţa îşi doresc o reînnoire a clasei politice, nu neapărat o reîntinerire, o reînnoire. Eu cred că fiecare dintre colegii mei actuali este perfect capabil să continue pe actualele lor funcţii din Parlament, dar cred că oamenii sunt de altă părere. Constănţenii vor oameni noi, perspective noi”, a subliniat deputatul PNL.
 
Gheorghe Dragomir a mai declarat că principiul meritocraţiei va sta la baza selectării candidaţilor, iar listele vor fi cunoscute în aproximativ zece zile.
 
„Vom selecta cei mai buni oameni pentru această listă şi cred că astfel îi vom motiva pe cetăţeni să vină în procent mai mare la vot anul acesta. În aproximativ zece zile vom avea listele gata. Candidaţii vor fi aleşi strict pe principiul meritocraţiei. La începutul lunii octombrie vom cunoaşte concret care sunt persoanele propuse de PNL Constanţa”, a precizat preşedintele liberalilor constănţeni.

Alina Gorghiu - Chiar dacă nu vor atrage toată simpatia colegilor săi, vor însemna şi „foarte mult aport de sânge proaspăt”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la începutul acestei săptămâni, că „lista de la Constanţa în momentul acesta nu există, dar că, în momentul de faţă, există o declaraţie a preşedintelui (n.r. Gheorghe Dragomir), care a fost expusă în spaţiul public şi sugerează tuturor parlamentarilor să facă un pas lateral şi să lase alţi oameni pe listele de candidaturi”. Ea a mai spus că listele PNL, chiar dacă nu vor atrage toată simpatia colegilor săi, vor însemna şi „foarte mult aport de sânge proaspăt”.
 
„Ce pot să vă spun este faptul că pe listele noastre se vor regăsi oameni de afaceri, de exemplu, care au companii, care au ca angajaţi un număr de peste 5.000 de oameni, vor fi oameni de cultură, vor fi rectori ai unor universităţi de renume din România, sunt oameni care au înţeles că, atunci când vorbim de reformă - şi vorbim în mod credibil de reformă -, aceasta se întâmplă în PNL şi au ales varianta de a întări rândurile acestui partid, care, în opinia mea, se va afla în centrul unei guvernări din 11 decembrie”, a mai spus Gorghiu. PNL nu va face publică înainte de data de 30 septembrie nicio listă de la judeţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii