Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine stă alături de Gelil Eserghep în echipa de conducere a UDTTMR Constanţa

ro

26 Jun, 2012 01:00 4759 Marime text

conferintaGelil.jpgGelil Eserghep, noul preşedinte al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR), a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, context în care şi-a prezentat echipa alături de care va conduce uniunea, în următorii patru ani.

Din această echipă fac parte Samir Menan, prim-vicepreşedinte, Demirel Caiali, Gelal Nagi şi Birol Ibadula - vicepreşedinţi, subprefectul Aidun Curt-Mola, secretar general, Nulbin Urfet, preşedintele Organizaţiei de Femei a UDTTMR, dar şi Dincer Geafer, preşedintele Organizaţiei de Tineret „Ismail Gaspirali". Acestora li se alătură Varol Amet, candidatul UDTTMR la alegerile parlamentare din toamnă. Ei formează Biroul Executiv al UDTTMR.

Eserghep a vorbit, ieri, despre vizita pe care viceprimarul oraşului Yalta, Zaur Smirnov, a făcut-o UDTTMR Constanţa pentru a participa la Congresul de sâmbătă, dar şi despre întâlnirea de ieri a acestuia cu viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, în vederea înfrăţirii celor două localităţi. În contextul discuţiilor, oficialul din Yalta i-a lansat omologului său din Constanţa o invitaţie pentru finalul lunii septembrie, atunci când o delegaţie a Primăriei Constanţa ar trebui să meargă la Yalta, în vederea înfrăţirii. „Vă spun cu mândrie că este o realizare la care un aport deosebit îl are uniunea noastră. Tătarii de aici şi cei din Crimeea (Ucraina) sunt factorul comun pe baza căruia vrem să se dezvolte cât mai mult relaţiile dintre Yalta şi Constanţa. Numitorul comun, în ambele comunităţi, este comunitatea tătară, care are rădăcini istorice şi într-o zonă, şi în cealaltă", a declarat, în cadrul conferinţei, preşedintele UDTTMR.

Prezent la conferinţa de ieri, Varol Amet, viitorul candidat pentru mandatul de deputat, a felicitat noua echipă de conducere a UDTTMR şi nu a ezitat să-şi manifeste încrederea într-o bună colaborare pe care o va avea cu aceasta, în calitate de viitor parlamentar.

Nu mai puţin important este că Eserghep a anunţat că, în zilele ce urmează, UDTTMR va încheia un acord cu USL, preşedintele UDTTMR precizând că uniunea doreşte să păstreze postul de subprefect, ocupat în prezent de Aidun Curt - Mola.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii