Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine au fost daci si romani, pentru Geoana, la Adamclisi?

ro

08 Jan, 2010 04:23 2289 Marime text
cap_6.jpgAngajaţi ai Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa susţin că o parte dintre subordonaţi a fost „cooptată" pentru „a sluji" PSD-ul

În timpul campaniei electorale premergătoare alegerilor prezidenţiale, nu o dată, lideri ai PSD Constanţa semnalau că şefii unor instituţii folosesc angajaţii în acţiuni ale partidului din rândul cărora proveneau directorii respectivi. Social - democraţii făceau referire la adversarii lor politici, democrat - liberalii, numai că aceleaşi „strategii" par să se adopte şi de către ei.

Recent, la sediul redacţiei noastre s-au prezentat două persoane: un fost angajat al Direcţiei Judeţene de pază Constanţa - Gabriel Vulcănescu şi un salariat al instituţiei, agentul de pază Florica Mirică. Din discuţiile purtate cu foştii şi actualii colegi, cei doi au aflat că PSD Constanţa a avut „mare sprijin" din partea conducerii Direcţiei Judeţene de pază. Doamna Mirică a afirmat că directorul instituţiei, Titi Lucian Giurcă, este membru PSD şi „de multe ori a apelat la agenţii de pază în folosul PSD". Ea susţine că în cele două tururi de scrutin circa 80 de agenţi de pază au fost puşi să asigure ordinea în preajma secţiilor de votare... pe degeaba. „Aceştia nu au fost plătiţi nici până la ora actuală şi nici pontaţi pentru orele petrecute în jurul secţiilor de votare", a adăugat Florica Mirică.

Dar „devotamentul" agenţilor de pază din cadrul Direcţiei Judeţene de pază avea să fie demonstrat pe 1 decembrie anul trecut, la acea grandioasă manifestare organizată, oficial, în cinstea Zilei Naţionale a României şi, neoficial, pentru candidatul PSD rămas în competiţia pentru prezidenţiale a cărei finală urma să aibă loc pe 6 decembrie, Mircea Geoană. „Pe data de 1 decembrie au fost folosiţi agenţi de pază de la Direcţie la Adamclisi şi nici atunci n-au fost pontaţi şi plătiţi... încă mai aşteaptă bieţii oameni să primească un ban. N-au fost aduşi să asigure paza şi ordinea la acea manifestare. Atunci, au fost îmbrăcaţi în daci şi romani, erau pe post de figuranţi", a afirmat Mirică.

N-a fost sarcină de serviciu

Contactat telefonic, directorul instituţiei, Titi Lucian Giurcă, a confirmat că o parte dintre angajaţi „au fost solicitaţi pentru a asigura ordinea în centrele de votare". El susţine că oamenii au fost plătiţi însă, fiind vorba de lunile noiembrie şi decembrie în care, conform dispoziţiilor legale, numărul orelor plătite a fost limitat la 178 de ore pe lună, nu a avut cum să le acorde mai mult.

Cât priveşte situaţia referitoare la manifestarea organizată de Consiliul Judeţean Constanţa la Adamclisi şi dedicată liderului central al PSD, Giurcă a recunoscut că-i „greu de răspuns". Acesta a recunoscut că a văzut acolo o parte dintre salariaţi dar susţine că aceştia au venit din proprie iniţiativă fiind în timpul lor liber. „O parte a mers acolo fiind în timpul liber. Nu i-am trimis eu la Adamclisi, la manifestare, şi nici să facă figuraţie", a ţinut să sublinieze directorul Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa.

De teamă că şi-ar putea pierde locurile de muncă sau, în cel mai fericit caz, ar fi mutaţi disciplinar, cu siguranţă că agenţii de pază „deghizaţi" în daci şi romani nu vor îndrăzni să scoată o vorbă sau să-şi manifeste nemulţumirea. Însă, este greu de crezut că un angajat preferă în timpul său liber să tremure de frig şi să stea nemâncat ore în şir, de bună voie şi nesilit de nimeni. Sau în Direcţia Judeţeană de Pază Constanţa există mulţi oameni patrioţi ori dedicaţi trup şi suflet Partidului Social Democrat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii